Uite cele mai slabe naţionale ale lumii!

SAN MARINO a marcat primul său gol într-un meci oficial în poarta lui Florin Prunea

Enclavă situată în centrul Italiei, unul dintre cele mai mici state independente din Europa şi din lume.

San Marino are suprafaţă de 60 km pătraţi şi 30.000 de locuitori. La 27 martie 1991, „tricolorii" şi-au trecut în cont performanţa negativă de a încasa un gol, din penalty, de la necunoscutul Pasolini, atacantul naţionalei micuţului stat .

Deşi au câştigat cu 3-1 meciul din preliminariile Euro 1992, Hagi şi compania au avut însă ceva emoţii, scorul fiind la un moment dat egal, 1-1.

De altfel, golul marcat în poarta lui Florin Prunea a făcut istorie în San Marino, fiind primul dintr-un meci oficial după afilierea la FIFA şi UEFA din 1988. În rest, în partidele oficiale, cei din San Marino se laudă cu două rezultate de egalitate, un 0-0 cu Turcia în 1993 şi un 1-1 cu Letonia în 2001. În rest, înfrângeri pe linie.

SAMOA AMERICANĂ deţine recordul diferenţei de scor: 0-31 cu naţionala Australiei

Samoa Americană sau Samoa de Est este un teritoriu insular neincorporat al Statelor Unite ale Americii aflat în Sudul Oceanului Pacific, Sud-Est de statul Samoa.

În 2008 populaţia totală era de 58.295 de locuitori. Exotica naţională a statului Samoa Americană se află încă în căutarea primei victorii.

În campania pentru Mondialul de anul viitor, insularii au făcut istorie, marcând primul gol oficial în preliminariile Cupei Mondiale.

Reuşita semnată de Ramin Ott, din penalty, împotriva Insulelor Solomon, a rămas şi singura, cei din Samoa Americană terminând grupa de calificare din zona Oceaniei cu un golaveraj de 1-39.

O realizare, totuşi, ţinând cont de faptul că, în 2001, au fost ridiculizaţi de Australia, care a câştigat cu 31-0, record absolut în analele fotbalului!

MONTSERRAT a pierdut finala «ruşinilor» în faţa Bhutanului

Insula Montserrat se află în Marea Caraibelor, are a 16 km lungime şi 11 km lăţime.

Montserrat se află de ani buni pe ultimele locuri în clasamentul FIFA.

Astfel, la 30 iunie 2002, în dimineaţa finalei Campionatului Mondial dintre Brazilia şi Germania, cele mai slab cotate echipe din lume la acea vreme, locurile 202 şi 203, s-au întâlnit într-o finală inedită, denumită „The Other Final".

Meciul Bhutan - Montserrat (4-0) a fost şi subiectul unui film documentar de succes, cu acelaşi titlu, regizat de olandezul Johan Kramer.

Supărat pe faptul că „portocala mecanică" nu se calificase la Mondialul asiatic, acesta a decis să-şi îndrepte atenţia către alte naţiuni fotbalistice, mai slabe decât Olanda!

ANGUILLA a strâns la un meci fani de două ori cât populaţia ţării

Anguilla este o insulă în Antilele Mici, în Caraibe. Are o suprafaţă de 91 km pătraţi şi 12.200 locuitori, dintre care 900 sunt jucători legitimaţi la 15 cluburi de amatori.

Dacă la partidele de „acasă" ale României cu greu se poate umple un stadion cu 15.000 de locuri, naţionala statului Anguilla a jucat cu „casa închisă" unicul meci de pe teren propriu din campania pentru Mondialul sud-african.

Astfel, în martie 2008, 22.670 de spectatori au umplut stadionul din Washington (SUA) la returul cu El Salvador, 0-4, deşi prima manşă se încheiase cu 12-0 pentru salvadorieni!

Asistenţă aproape dublă faţă de populaţia statului Anguilla.

Dat fiind faptul că micuţul stat din Antilele Mici este o fostă colonie britanică, o mare parte a jucătorilor din naţională activează în Anglia, la echipe din divizia a opta.

Papua Noua Guinee, descalificată de FIFA din cauza unui conflict intern

Stat situat în vestul Oceanului Pacific, la nord de Australia şi la est de Indonezia. Suprafaţa statului Papua Noua Guinee este de 462.840 km2 şi este împărţită în 20 provincii.

Capitala statului se află la Port Moresby. În Papua Noua Guinee bolnavii de SIDA sunt îngropaţi de vii.

Papua Noua Guinee, deoarece ţara cu şase milioane de locuitori, se confruntă cu o propagare necontrolată a virusului SIDA.

Potrivit unui raport ONU, numărul persoanelor infectate a crescut cu 30 la sută pe an din 1997. În 2005, numărul lor era de 60.000.

Modeşti pe teren, cei din Papua Noua Guinee dau dovadă de amatorism şi la nivelul conducerii de stat.

Din cauza unui conflict cu autorităţile sportive, naţionala antrenată de brazilianul Marcos Gusmao a fost decalificată de FIFA din preliminariile zonei Oceania.

Vedeta, şi totodată golgheterul din toate timpurile al celor din Papua Noua Guinee, este Reggie Davani, care din 1998 până în prezent a marcat doar de 15 ori pentru naţionala sa!

cub theo rose png
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub claudia pavel cream png
horoscop jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
roxana hulpe colaj jpg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg