Un român câștigă de șase ori mai mult decât Klaus Iohannis. Cine este și cu ce se ocupă

Istvan Kovacs (39 de ani), celebrul arbitru român de fotbal, este de departe cel mai bine plătit profesor de sport din întreaga țară. Câștigă de șase ori mai mult decât președintele României, Klaus Iohannis.

Istvan Kovacs și iubita lui / foto: arhivă personală
Istvan Kovacs și iubita lui / foto: arhivă personală

Calificat ca profesor de sport, de loc din Carei, județul Satu Mare, Istvan Kovacs este, de departe, arbitrul român cu cele mai mari încasări în ultimul an.

Profesorul de sport din Carei avut un venit, doar din arbitraj, de peste 20.000 de dolari. Cam dublu cât un director de bancă și de aproximativ de șase ori cât câștigă net președintele României, Klaus Iohannis.

A arbitrat mai mult în străinătate

Conform prosport.ro, în mai puțin de un an, Istvan Kovacs a realizat câștiguri impresionante din prezența la importante evenimente internaționale, în frunte cu turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.

Din noiembrie 2022 până în septembrie 2023, Istvan Kovacs a arbitrat mai mult în străinătate. Din 40 de partide pe care le-a arbitrat, a fost rezervă sau la VAR, doar 16 au fost în România, restul în străinătate.

Interesant este faptul că 5 dintre cele 15 meciuri, pe care Kovacs le-a arbitrat în România, au fost meciuri jucate de CFR Cluj. Meciuri cu echipe puternice, FCSB, Farul, Universitatea Craiova, FCU Craiova și Petrolul, partide în care clujenii nu au pierdut niciodată, obținând 4 victorii și un egal.

Practic, cariera din România a lui Istvan Kovacs, în ultimele zece luni, a fost legată în proporție de o treime de CFR Cluj.

Istvan Kovacs câștigă peste 20.000 de dolari pe lună

Dacă este să-i calculăm veniturile, vom constata că Istvan Kovacs a făcut 234.400 dolari pe zece luni, deci 23.440 dolari pe lună.

Acceptând o marjă de eroare, în minus, de 10-15 %, întrucât nu toate sumele sunt publice, dar asta nu înseamnă neapărat că sunt mai mici decât cele luate în calcul, arbitrul Istvan Kovacs ar fi realizat un câștig aproximat undeva între 20.000 și 23.0000 de dolari pe lună, adică de peste 20 de ori mai mare decât salariu mediu net din România.

Istvan Kovacs, primul arbitru român la Mondiale din 1986 până în prezent

Istvan Kovacs face parte din grupul restrâns al arbitrilor FIFA din Grupa Elite, care poate conduce în orice moment oricare din meciurile importante organizate sub egida Federației Internaționale de Fotbal.

De altfel, la finalul anului trecut, Istvan Kovacs a fost primul central român selecționat pentru un turneu final al Campionatului Mondial de la Ioan Igna, în Mexico 1986. Chiar dacă nu a arbitrat nici un meci la centru, el a fost arbitru de rezervă de un număr record de 8 ori, întorcându-se acasă, se spune, cu o sumă consistentă, de aproape 80.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net