VIDEO „Se spune că numai Dumnezeu poate pătrunde în sufletul cuiva”. Premieră extraordinară pentru viața unui copil

Avem medici extraordinari capabili să facă adevărate minuni. Una dintre acestea a avut loc la Târgu Mureș, unde Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, prof. dr. Horaţiu Suciu a realizat cu succes prima implantare a unei inimi artificiale la un copil, în România. „Inima are tainele ei”, spune medicul la finalul mesajului său extrem de emoționnat pe care l-a postat pe rețeaua socială facebook după realizarea intervenției chirurgicale deosebit de dificilă.

image

„Se spune că numai Dumnezeu poate pătrunde în sufletul cuiva”

Pentru o fată de 17 ani, cu o afecțiune gravă cardiacă și care se afla pe o lista de așteptare pentru transplant d einimă de mult timp, șansele la viață erau minime. Profesorul Horaţiu Suciu și echipa pe care o coordonează au făcut minuni pe adolescentă. Au reușit să îi transpalnteze o inimă artificială, fiind primul transplant de acest fel la un copil. După extraordinara intrevenție chirurgicală, medicul a postat un mesaj extrem de emoționant pe rețeaua socială facebook.

„Se spune că numai Dumnezeu poate pătrunde în sufletul cuiva. Și așa este. Am mers azi dimineață la Institut, gândindu-mă ce este în sufletul unei copile de 17 ani, pacientă de-a noastră, care așteaptă un transplant, știind cât de puțini sunt donatorii pentru această categorie de vârstă”, își începe medicul povestirea.

„Soluția inimii artificiale era singura care, din cauza gravei insuficiențe cardiace, o putea ține în viață. Și operația a reușit. Este a patra implantare a unei inimi artificiale pe care o reușim în acest an și prima din România la un copil.

Le mulțumesc colegilor din echipa IUBCvT Târgu Mureș și profesorului Putnik din Belgrad care a asistat la intervenție. Mă bucur că reprezentantul acestui important centru est-european in domeniul transplantarii cardiace a fost alături de noi și a văzut stadiul la care a ajuns medicina târgumureșeană”, a scris prof.dr.Horaţiu Suciu.

„Inima are tainele ei...”

„Seara, când am plecat spre casă, m-am uitat la părculețul din fața Spitalului. Este locul în care se va construi noul Institut al Inimii.

Acolo sunt acum niște pomi fragezi, pe care i-aș lua cu noi în noua clădire a Institutului, pe care îl pregătim cu toată dedicarea.

Nu știu dacă pomii aceștia se vor regăsi în viitorul nostru spital, dar felul în care i-am văzut astăzi a fost ca un dialog în care mi s-a șoptit, de undeva, că procedura de astăzi va fi, în noul proiect, o rutină.

Într-adevăr, inima are tainele ei…”, a încheiat mesajul medicul Suciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net