VIDEO. Mii de români au rostit într-un glas „Tatăl Nostru” în piața Trafalgar Square din Londra

Ultima actualizare:

Imagini impresionante în Londra, unde o mare de români s-a adunat în celebra piață Trafalgar Square. Oamenii au rostit împreună „Tatăl nostru” și au cântat cele mai frumoase colinde. Momentul emoționant a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la care au participat mii de români care muncesc sau locuiesc în Londra. Imaginile au ajuns pe rețelele sociale și au devenit virale.

image

„Cine şi-ar fi imaginat vreodată că milioane de români vor pleca din satele şi oraşele lor?”

Sâmbătă, 16 decembrie, începând cu ora 15.00, mii de români s-au adunat în piața Trafalgar Square din Londra, unde au rostit împreună Tatăl nostru și au cântat colinde „în dulcele grai românesc”, scrie Glasul Cetății.

„Tocmai am ascultat cel mai frumos colind și am auzit, poate, cel mai curat Tatăl nostru rostit împreună de o mare de oameni. O curățenie care ne-a amintit de cei care în 1989 îngenuncheau în piețe și, rostind împreună, luptau pentru libertate”.

Inițiativa a aparținut Asociației Roconect căreia i s-a alăturat ICR Londra și Primăria orașului Londra, care a rezervat un spațiu generos în Trafalgar Square pentru colindătorii români.

„Vom purta întotdeauna credința ṣi frumoasele noastre tradiții româneşti, oriunde vom ajunge în lume.

Cine şi-ar fi imaginat la Revoluția din '89 că în câteva decenii ne vom găsi împrăştiaţi prin toate colțurile lumii?

Cine şi-ar fi imaginat vreodată că milioane de români vor pleca din satele şi oraşele lor, din familiile şi din casele lor?

Şi iată că anii au trecut, iar noi ne-am regăsit cu miile la Londra, români din toate zonele României, care trăiesc acum în Marea Britanie, s-au adunat sâmbătă, 16 decembrie, în Trafalgar Square şi au cântat ÎMPREUNĂ, în dulcele grai românesc.

După atâtea luni de criză, războaie şi proteste, românii au adus o gură de aer proaspăt cântând despre naşterea Prințului Păcii şi înălțând o rugăciune.

"Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui şi se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie. Şi mare va fi stăpânirea Lui şi pacea Lui nu va avea hotar."

Sărbători fericite!”, au scris reprezentanții Roconect pe pagina de facebook.

Un cor format din peste 50 de cântăreți, adulți și copii, a dat glas celor mai frumoase colinde tradiționale românești, spre încântarea trecătorilor care s-au oprit și au urmărit cu plcere spectacolul românesc. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net