Cristian Bota, despre secretele sezonului 3 din Clanul. Ce se întâmplă cu personajul lui

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Luni seară a avut loc Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți, a 17-a ediție, prilej cu care l-am întâlnit pe Cristian Bota, Iancu din „Clanul". Fără să știm că în următoarea zi va împlini 31 de ani, i-am solicitat un interviu, în care am povestit despre rolul său din serialul de la Pro TV, familie, proiecte dar și noul sau look.

Cristian Bota la Teatrul Odeon/ foto Click!
Cristian Bota la Teatrul Odeon/ foto Click!

Click!: După ce te-am văzut în „Un pas în urma serafimilor și în serialul „Bani negri (pentru zile albe)”, acum joci în „Clanul”, unde ai un rol mai altfel....

Cristian Bota: Un rol mic, însă ușor, ușor se face mare.

Mic, dar bun, de efect.

Știți cum se spune, rolurile mici sunt făcute de actori mari.

Cum a fost să joci în „Clanul” cu o așa echipa profi?

Foarte frumos, pentru că de la actorii experimentați ai numai de învățat. Eu trec anul 3 la Psihologie anul asta și de când am început să o studiez îmi fac analiză propriilor gânduri și a oamenilor pe care îi cunosc, vreau să fur cât pot de la fiecare. Și într-adevăr, la „Clanul” s-a făcut o distribuție foarte bună din multe puncte de vedere.

Tu ai avut ocazia să joci cu foarte mulți actori buni...

Am jucat în „Heidi”, cu Bogdan Dumitrache, de la care am învățat multe, cu Alexandru Papadopol, Papi, în „Bani negri”, are un fel de special de a face lucrurile...

Madalina Craiu si Cristian Bota in Clanul
Madalina Craiu si Cristian Bota in Clanul

Ce se întâmplă cu personajul lui, în sezonul 3 din Clanul

Ce urmează pentru tine?

Începem să filmăm sezonul trei la „Clanul”, unde am înțeles că s-au hotărât cei din producție și cei de la Pro TV să-mi mărească personajul. Să intru un pic în acțiune, pentru că tot timpul mi s-a spus că pot fi personaj negativ și să joc rău. Întotdeauna am jucat partituri sentimentale și oameni sensibili. Urmează să fac un film pe care îl așteaptă de 3-4 ani, a fost un scurt metraj de Ioana Mischie, „237 de ani" se numește, a luat toate finanțările și îl vom face și noi în septembrie.

Ce ți-ai mai dori să mai faci?

Să fac mult mai multe proiecte. Anul înainte de pandemie am lucrat cum mi-aș fi dorit, non stop. Am prins și un serial în Suedia, practic nu aveam timp să stau. Dar după ce a început pandemia, ușor ușor nu prea au mai fost proiecte. Iar Clanul a fost proiectul care m-a ținut viu, în situația asta. Și pentru viitor îmi doresc, deși o lungă perioada am susținut că nu vreau să mai joc teatru pentru că am avut motive personale, îmi doresc măcar pentru sufletul meu să joc din nou în câteva spectacole pentru că așa am învățat actoria. Este antrenamentul perfect.

Cristian Bota si Anghel Damian se stiu din liceu, unde au fost colegi
Cristian Bota si Anghel Damian se stiu din liceu, unde au fost colegi

Ți-ar plăcea să joci cu cineva anume în următoarea perioadă?

Da, sper să mai am ocazia să joc cu Maria Dinulescu, pentru că am jucat cu ea și mi-a plăcut, am fost colegi într-o piesă de teatrul la TVR. Deasemenea mi-ar plăcea să joc din nou cu Vlad Ivanov, cu Iulia Lumânare pe care o respect enorm. Cu cei tineri. Și cu Anghel Damian mi ar plăcea, deși lucrez cu el la Clanul, pentru că nu am avut niciodată ocazia să jucăm deși am fost colegi de clasa, și colegi de școală, din clasa a 5 a, de grupă la facultate. Și în general îmi doresc să joc.

Ești și tată de familie...

Da, am doi copii deja, am o fetiță de 3 ani, Irina și un băiat, Pavel, de 6, face 7, anul asta merge la școală.

Cristian Bota cu colegii din Clanul, George Ivascu si Codin Maticiuc
Cristian Bota cu colegii din Clanul, George Ivascu si Codin Maticiuc

Se uită la tine la TV?

Se uită și le place când apar și eu.

Soția ta este actriță?

Este, însă în ultimii ani a stat cu copiii și n-a mai profesat. Dar sperăm că va veni momentul în care va reveni în cinematografia românească.

Ți-ai lăsat barbă și părul să crească. De ce ți-ai schimbat look ul?

Pentru că întotdeauna am o superstiție, îmi las părul și barbă lungă dacă nu filmez nimic, până când cineva mă tunde pentru filmul respectiv. Ca dovadă, pe 22 mai, voi fi tuns și aranjat pentru „Clanul", sezonul 3 la Pro TV. Pentru că ne întoarcem la treabă.

image
image
image
image
image
image
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net