Primele declarații ale medicului Bogdan Ioan Furtună, în scandalul cu Oana Zăvoranu: „Mi-a cerut 800.000 de euro!”

Ultima actualizare:

Oana Zăvoranu și avocatul Călin Ionuţ Silviu au fost reclamați de către medicul Bogdan Ioan Furtună, fost administrator al clinicii medicale deținută de vedetei și proaspăt manager al Spitalului Colțea din București. Click! publică în exclusivitate primele declarații ale medicului care i-a făcut plângere penală actriței pentru șantaj.

Oana Zăvoranu ar fi beneficiat de un împrumut de 40.000 de euro, din partea medicului Bogdan Furtună, conform spuselor acestuia, sumă nereturnată nici până în zilele noastre. Întrucât ar fi insistat pentru recuperarea banilor, doctorul ar fi fost amenințat cu șantajul.

De la 800.000 de euro, ar fi scăzut la 300.000 de euro

Curtea de Apel a constatat infracțiunea, în urma plângerii mele și au trimis-o în judecată. Eu nu am chemat-o în judecată. Eu am răspuns solicitărilor organelor abilitate. Nu am nici o teamă, decât cea de Dumnezeu. Dacă greșesc, îmi asum și răspund, a declarat, în exclusivitate pentru Click!, directorul Spitalului Colțea, Furtună Ioan Bogdan.

Doctorul ne-a explicat și ce formă a luat presupusul șantaj lansat de Oana Zăvoranu și avocatul reclamat.

M-au șantajat pentru o sumă de bani. Amenințările au venit sub forma unui posibil scandal în presă, cu prejudicii de imagine. Mi-au zis că mă distrug în presă. Mi-au cerut 800.000 de euro. După aceea, au scăzut la 300.000 de euro”, a relatat pentru Click! medicul Bogdan Furtună.

Citește și: Oana Zăvoranu, trimisă în judecată pentru șantaj. Directorul Spitalului Colțea, Furtună Ioan Bogdan, i-a făcut plângere penală

Detaliile oferite de cadrul medical nu se opresc aici, doctorul Furtună explicând pentru Click! și care era mecanismul propus pentru transferul sumelor fabuloase.

Transfer de bani prin „notarul-prieten”

Și ea, și avocatul mi-au spus că trebuie să merg la un notar și să semnez un document, pus de mine la dispoziția organelor de anchetă. Am întrebat cum se demonstrează notarului prejudiciul (n.r. suma transferată de medic ar fi reprezentat, oficial, returnarea unui împrumut) . Mi-au zis că notarul este prieten.”, a relatat, pentru Click!, directorul Spitalului Colțea, Furtună Ioan Bogdan.

Citește și: Oana Zăvoranu, dezvăluiri după scandalul cu angajatele: „Am câștigat un milion de euro din clinică!”

Într-adevăr, Curtea de Apel București instrumentează dosarul 4576/2/2022, fapta penală fiind „șantajul”. Dosarul este în camera preliminară, în acest stadiu fiind analizată legalitatea probelor. Lucrurile par să fie și mai complicate.

Cum se apăra vedeta TV, în 2021?

Oana Zăvoranu a lansat, ce-i drept, o serie de acuzații la adresa medicului, într-o emisiune televizată. „S-a întâmplat totul la sfârşitul anului 2016, fiindu-mi prezentat ca fiind un medic serios, dintr-o familie de medici. Nimic din CV şi aparenţe nu dădea de bănuit. Dispuneam de bani cash şi a început individul să-mi ceară diverse sume de bani la ceas de noapte, pentru a cumpăra diverse aparate pentru clinică.

Când nu am găsit niciun aparat medical în clinica noastră, atunci am descoperit că e ceva putred. Soţul meu a găsit în 2018 nişte facturi falsificate, pe nişte aparate-fantomă.

Avocaţii la care am apelat au înregistrări video şi audio cu momentele în care doctoraşul Furtună se milogeşte la mine. Acest individ este un şmecher, un profitor şi un escroc. Pe unde a fost, a fost dat afară, pentru că a ciordit, pe româneşte”, a declarat, la momentul respectiv, Oana Zăvoranu.

Citește și: Oana Zăvoranu își bate joc de Gabriela Cristea și Tavi Clonda: «Nehaliții!»

Medicul Bogdan Ioan Furtună a comentat și respectiva intervenție. „Acuzațiile nefondate ale doamnei Zăvoranu au făcut obiectul unei anchete DNA în cadrul căreia am dat declarații și am pus la dispoziție toate documentele care mi-au fost solicitate. Nu este vorba despre cuvântul meu împotriva cuvântului dnei Zăvoranu, ci despre o acțiune a justiției care trebuie să aibă la dispoziție toate probele în acest dosar.

Nu mă ocup personal de această problemă, mi-am angajat un avocat care să mă reprezinte și care mă ține la curent cu mersul lucrurilor, doamna Ioana Mates. Eu sunt medic și sunt implicat în management sanitar și nu îmi doresc decât să îmi fac meseria. Nu îmi doresc publicitate pe tot felul de subiecte false”, a declarat, pentru Click!, medicul. 

Medicul Bogdan Ioan Furtună, specializat în Medicină Internă, fost director medical al Spitalulu Clinic „Colentina”, a fost numit, de puțin timp, manager al Spitalului Clinic Colțea, din București. 

O să le cer și un prejudiciu, dar voi stabili cu avocații. Am încredere în justiție că oamenii legii își vor exercita meseria cum trebuie. Nu am avut nici o temere și nici o ezitare în acest demers. Nu te poate acuza nimeni de ceea ce nu ai făcut. De ce să tac, pentru că doamna este vedetă?”, a mai spus, pentru Click! medicul Bogdan Furtună.

Oana Zăvoranu, acuzată și de fals în semnătură

Conform medicului Bogdan Furtună, care a demisionat de la conducerea clinicii Oanei Zăvoranu, în decembrie 2018, semnătura sa electronică ar fi fost utilizată de reprezentanți ai clinicii și după plecarea sa.

Toată administrarea clinicii lor a fost în regulă cât am fost acolo. Patru luni de zile, după ce am plecat, au folosit cu semnătura mea electronică, pentru decontările cu Casa Națională de Sănătate. Eu am dat instanței cererea mea de demisie, din decembrie 2018. Ulterior, Casa de Sănătate a recuperat prejudiciul de la ei”, a explicat pentru Click!, medicul Bogdan Furtună.

Medicul a rememorat, pentru Click! și perioada de debut a colaborării dintre el și Oana Zăvoranu.

„Într-adevăr, în perioada 2017-2018, am fost administrator al clinicii controlată de doamna Zăvoranu. Deși chiar și la acel moment era cunoscut în spațiul public faptul că este o persoană dificilă, am acceptat această colaborare, fiind vorba despre dezvoltarea unui business medical.

Citește și: Oana Zăvoranu râdea de Bianca Dragușanu și o numea «Buzilă». Acum i-a scăpat ei medicul injecția cu acid hialuronic! E transformată!

După un an, înainte de preluarea funcției de director medical la Spitalul Clinic Colentina, am renunțat la această colaborare, care deja devenise nefuncțională din cauza lipsei de coerență și constanță în decizii a asociaților.

Ulterior, după mai mult de un an de la încetarea colaborării, dna Zăvoranu a decis să inițieze un scandal legat de colaborarea noastră.

Pentru mine și familia mea acest scandal a fost o traumă. Dar, personal, consider că este o chestiune de competența justiției. Nu intru în conflict cu nimeni, nu consider ca trebuie să demonstrez ceva legat de acest episod. Justiția va stabili de partea cui este adevărul”, a încheiat medicul Bogdan Furtună.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!