Florin Călinescu ne dă o veste tristă: „Nu cred că o să mă mai vedeţi curând la tv"

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Îndrăgitul actor și om de televiziune Florin Călinescu (66 de ani) este mai fericit ca niciodată, mai ales din punct de vedere profesional. Deși vine cu o veste tristă pentru fanii săi, căci a recunoscut, în exclusivitate pentru Click!, că nu va mai fi văzut prea curând la tv, are şi o mare bucurie:  realizează o nouă emisiune după bunul său plac, intitulată „Only Fanz - Corabia nebunilor". De data aceasta, emisiunea sa este doar pe Internet, într-un spațiu liber, așa cum își dorea de mult timp: să nu mai aibă șefi, desfășurătoare impuse și să respecte reguli cu care nu este de acord. Florin Călinescu ne-a vorbit despre toate aceste schimbări din viața sa.

Florin Călinescu a debutat în televiziune la PRO TV, în anul 1996 / foto: PRO TV
Florin Călinescu a debutat în televiziune la PRO TV, în anul 1996 / foto: PRO TV

Click!: Ne bucurăm că aveţi emisiune nouă sau podcast... De data aceasta văd că este doar pe YouTube și pe reţelele sociale...

Florin Călinescu: Nu știu să o definesc, se numește „OnlyFanz" și e ceva de Florin Călinescu... Nu e podcast, pentru că o să urmeze și unul adevărat... Asta este o nebunie, dacă vrei. Aşa am început şi la PRO TV cu „Ora 7, bună dimineață". Atunci PRO TV era o stație pentru toată lumea, în care a avansat multă lume din ziua de astăzi din toate domeniile, nu numai artistice, ci și sunet, lumini, decoruri. Mă întorc, într-un fel, la începuturile activității mele în televiziune. Nu fac diferența că atunci eram în televiziune și acum pe două mese într-o cameră.

La ce vă referiți când spuneți că e „o nebunie”?

Ceva de genul. Pentru că stau de vorbă cu oamenii pe care nu îi bagă nimeni în seama. Stăm de vorbă pe Calea Victoriei 91-93.

Cum v-a venit ideea acestui format?

Întodeauna am fost un animal liber și, atunci când am constatat că ai mei colegi de trust, oricare ar fi el, sunt la stăpân, am rupt lanțul și am plecat. Eu nu am făcut niciodată diferența că sunt cu un contract, că nu am avut niciodată contract strict de muncă, ca și angajat... Cât a fost Adrian Sîrbu, la PRO TV, legal, atunci am avut toată libertatea din lume. După aceea au venit niște băieți și s-a terminat distracția. Eu nu pot să funcționez decât dacă sunt totalmente liber. Am să mă lupt până am să crap pentru libertatea ființei umane și în domeniul profesional, dar și ca ființă, în general.

Florin Călinescu: „Întotdeauna am fost un animal liber”

Emisiunea „OnlyFanz” se difuzează pe YouTube în fiecare luni / foto: arhiva personală
Emisiunea „OnlyFanz” se difuzează pe YouTube în fiecare luni / foto: arhiva personală

Indiferent ce post tv alegeţi pentru colaborare, pentru publicul dumneavoastră aţi fost mereu un actor foarte bun, în primul rând...

În primul rând sunt Florin Călinescu, din când în când actor, regizor, scenarist, agricultor, apicultor, oier, legumicultor și tată, soț, amant, de toate. Nu am o treabă pentru că am făcut o școală și am o diplomă. De fapt, dacă ne legăm de actorie, strict, crede că fac de pe la 4 ani treaba asta.

V-am urmărit cu drag de la serialul „Lumini și umbre" (din 1981) încoace... Mi-aduc aminte cu drag și de rolul din sitcom-ul Tanti Florica"...

Dragul meu partener de conversație, în general, când mă bag într-o treabă, încerc să o fac cât mai bine. Altfel nu mă bag, stau liniștit acasă. Nu sunt genul de artist care să stau prin față pe la tot felul de castinguri și să zic că pot să îmi ofer serviciile! Nu! Am primit mai multe oferte în viață decât câte produse am livrat. Asta pentru că trebuie să-mi placă. Mie dacă nu-mi place, nu mănânc. Mănânc slănină cu ceapă toată viață fără probleme.

Florin Călinescu: „Am să mă lupt până am să crap pentru libertatea ființei umane”

"ONLIFANZ - Corabia nebunilor, LIVE, în fiecare luni. Pe Calea Victoriei 91-93!"/ foto facebook
"ONLIFANZ - Corabia nebunilor, LIVE, în fiecare luni. Pe Calea Victoriei 91-93!"/ foto facebook

Unde mai staţi acum? Ştiu că parcă v-ați mutat de tot din București, undeva la țară...

Nu m-am mutat de tot nici în Bucureşti, nici altundeva. Sunt timișorean, mă simt în emigrație de vreo câteva zeci de ani. Pentru că am mai multe de „coteţe", în funcție de preocupări. Când am de dat la găini, mă duc la găini, când de scris, mă duc la scris și tot așa. Am casă și în București, și la țară, am și la Brașov, la Mediaș, Timișoara... Depinde unde ajung.

Mă bucur că aţi revenit cu o emisiune, chiar dacă este doar pe internet... Dar, sincer, îmi este dor să vă văd şi la televizor...

Nu cred că o să mă mai vezi curând, decât că invitat sau că actor într-un film. Pentru că nu mai vreau să mă mai duc la ședințe, la nebunii etc.

Florin Călinescu: „Știți ce-mi place? Că nu mai am desfășurător”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image jpeg
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
image
actualitate.net
image
actualitate.net