Mihaela Geoană luptă pentru femeile bolnave de cancer! Iată gala caritabilă care a atras toate vedetele

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Fundația Renașterea, asociație ce sprijină femeile ce luptă împotriva cancerului, a avut parte de susținerea unei faimoase companii de bijuterii, în cadrul galei Diamonds are for Life, în scopul strângerii de fonduri pentru susținerea proiectelor de screening gratuit. Președintele fundației, nimeni alta decât Mihaela Geoană, ne-a vorbit despre cum a decurs fabulosul eveniment, dar și despre testele de screening gratuit puse la dispoziție de Fundația Renașterea. 

Mihaela Geoană alături de Amalia Năstase și ceilalți invitați la Gala Diamonds for Life
Mihaela Geoană, președintele fundației Renașterea, la Gala Diamonds for Life

Mihaela Geoană a înființat Fundația Renașterea în anul 2001, iar de peste 20 de ani, alături de echipa ei, a inițiat o serie de proiecte pentru ca femeile să aibă acces mai ușor la modalități de prevenție și tratament împotriva cancerului. 

Citește și: Mihaela Geoană, apariție sclipitoare la logodna fiicei sale, Ana! „A spus da celui mai bun bărbat”

«Este vorba despre două proiecte, unul pentru cancerul de col uterin și unul pentru cancerul colorectal, teste simple gratuite pe care le oferim, în anumite regiuni. Unitățile mobile sunt și acum acum și se poate face o programare, în funcție de regiuni. În ceea ce privește Gala Diamonds for Life, este pentru prima dată când o firmă organizează o strângere de fonduri, în beneficiul unei singure fundații. A fost ceva special, s-a desfășurat foarte bine și sperăm să o facem și anul viitor ca să oferim mai multe teste gratuite.», a declarat în exclusivitate pentru Click!, Mihaela Geoană. 

Nu rata nici: Interviu Familia Geoană! Ce mai face Mihaela? Cum este viața în familia secretarului NATO

Seara de 1 octombrie 2022 a fost una cu totul specială întrucât Palatul CEC a fost luminat în culoarea roz, simbolul tuturor femeilor ce se luptă cu nemiloasa boală, pentru o gală unică, Diamonds for Life, evenimentul găzduind și o licitație de bijuterii, în scopul strângerii de fonduri. 

În cadrul galei nu a lipsit desigur președintele Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, 60 de ani, o prezență distinsă și discretă în spațiul public, care a optat pentru o ținută superbă, de culoare roz, în semn de solidaritate cu femeile ce suferă de cancer. Ambasadoarea Fundației, Andreea Esca, s-a alăturat cauzei și a fost amfitrionul serii.

Află și: Cât de bine arată Mihaela Geoană la aproape 60 de ani! Soția numărului doi în NATO este numărul 1!

Evenimentul a avut parte și de prezența altor vedete cum ar fi Andra, care a susținut un recital superb, Cătălin Măruță, Amalia Năstase, Andreea Berecleanu, Camelia Șucu, Maurice Munteanu și mulți alții, care au contribuit la strângerea de fonduri pentru femeile care suferă de cancer. 
Evenimentul caritabil adunat peste 100.000 de euro pentru Fundația Renașterea care a demarat o serie de proiecte de screening gratuit pentru femei, în vederea depistării cancerului. 

Mihaela Geoană, despre cum pot beneficia femeile de teste Papanicolau gratuite

«Unul dintre programele sociale de mare impact ale Fundației Renașterea este Unitatea Mobilă de Diagnostic. Începând cu 18 octombrie, până pe 16 decembrie, Unitatea Mobilă Renașterea va merge în județul Vâlcea unde va oferi 900 de teste Papanicolau gratuite, în următoarele localități: Brezoi și Olanu.

Fundația Renașterea este implicată și în două proiecte de screening regional pentru cancerul de col uterin și cancerul colorectal, proiecte cu finanțare POCU – proiectele SCCUT și ROCCAS II Sud Muntenia. Datorită acestor două proiecte se pot oferi până la sfârșitul anului 2023, 170.000 teste Papanicolau (femei cu vârsta între 24-29 ani) și HPV(cele cu vârsta 30-64 ani) și 50.000 teste FIT (femei și bărbați cu vârsta 50-74 ani), în cele 7 județe din regiunea Sud Muntenia: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman.

Este foarte important ca oamenii să știe că pot beneficia de teste gratuite, și de intervențiile medicale ulterioare, pentru cei care au testele pozitive, la doua centre medicale de elită: Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului și Institutul Clinic Fundeni. Aceste teste le pot salva viața, iar detalii despre cum se pot face programări și cum pot beneficia de ele, se gasesc AICI (pentru screeningul cancerului de col uterin) si AICI / (pentru screeningul cancerului colorectal)” a declarat Mihaela Geoană, Președinte fondator al Fundației Renașterea, în comunicatul de presă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
banner Connect-R
banner dan negru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net