Șerban Huidu, secrete din Cronica Cârcotașilor: “Nu mă așteptam să funcționeze atât!”

#Exclusiv Click!

„Cronica Cârcotaşilor“ rămâne cea mai longevivă emisiune de satiră din România. „Cârcotașii” au primit un premiu la Gala Premiilor Radar de Media și au sărbătorit cu șampanie cei 23 ani de la prima difuzare a emisiunii pe micile ecrane. Șerban Huidu, fondatorul „Cronicuței”, a fost și el acolo și ne-a dezvăluit care este secretul emisiunii de la Prima TV.

Răzvan Huidu, fondatorul „Cronica Cârcotașilor”
Răzvan Huidu, fondatorul „Cronica Cârcotașilor”

Emisiunea a debutat în 2000

„Cronica Cârcotaşilor” a debutat pe micul ecran în anul 2000, iar, în cei 23 de ani, a devenit un brand de televiziune și a scris istorie pe sticlă. Nici măcar Șerban Huidu, fondatorul Cronicii, nu-și explică succesul emisunii după atâta amar de vreme.

Nu mă așteptam să dureze atât de mult emisiunea, dar văd că a funcționat pentru că e un format care se bazează pe istoria televiziunilor! De fapt, Cronica e o emisiune de umor, ideea fiind de asanare a societății. Este o emisiune de atitudine, care se foloseşte de umor. Nu e numai de vânat bâlbuțe! Bâlbuțele sunt cele mai importante, așa e, dar au fost multe alte subiecte. De la alegerea unui președinte, până la proteste. Nici nu mai știu. Românii au avut, au și vor avea întotdeauna simțul umorului”, a declarat Șerban Huidu, după ce echipa „Cronicii Cârcotașilor” a primit premiul pentru cea mai longevivă emisiune de satiră, la Gala Premiilor Radar de Media.

„După accident n-am mai putut să fac nimic!”

Anul trecut, în vară, după 21 de ani, Șerban Huidu a decis că a venit vremea să se retragă din postura de prezentator la „Cronicii Cârcotașilor”. A rămas, însă, în spate, la butoane și se ocupă de partea de creație a emisiunii.

"Emisiunea e dorită în continuare şi este un tip de emisiune care nu există. Dacă m-aş retrage cu totul, proiectul n-ar mai exista. A fost o perioadă în care nu puteam să fac nimic (n.r. după accident) şi altcineva făcea emisiunile în locul meu. S-a văzut.

Emisiunea se face de către mine, subiectele sunt alese de către mine, montajul iniţial se face de către mine. Eu asta fac şi acum, asta am făcut de 21 de ani”, a spus Huidu, pentru paginademedia.ro, imediat după retragrea sa de la pupitrul emisiunii.

Ioana Petric: ”Sunt din ce în ce mai mulți cârcotași în România!”

Ioana Petric este, în prezent, prezentatorea emisunii, alătrui de Codruț Kegheș, alias Dezbrăcatu, și crede că emisiunea va mai rămâne ani mulți pe sticlă !

Se vede clar că la noi în echipă nu poate fi vorba de discriminare de vârstă, de la cei mai tineri, la cei mai experimentați, ca să zic așa, și mai maturi. Toată lumea are un cuvânt de spus! De la cei mai maturi avem cele mai multe de învățat!

Românii sunt un popor de cârcotași, chiar dacă atunci când a început “Cronica” Șerban era cam singurul care avea curajul să spună lucrurilor pe nume. În ziua de zi, însă, după cum putem vedea pe Facebook și pe rețelele de socializare, toată lumea are o opinie. Sunt din ce în ce mai mulți cârcotași în România!”, a declarat Ioana Petric, în eclusivitate, pentru Click!.

Dezbrăcatu: „Mai ținem încă 10 ani după ce intrăm în Shengen”

Dezbrăcatu este, însă, liderul de vârstă de la „Cronicuță”. „Merg pe 51de ani, dar arăt de 21-31 de ani! Emisiunea are 23 de ani și va mai merge, vă zic eu, cam după ce vom intra în Shengen, încă vreo zece ani așa!”, a glumit Dezbrăcatu’, în stilul caracteristic.

“Cronica Cârcotaşilor” a debutat pe micul ecran la Prima TV, în anul 2000, avându-i pe Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă la pupitrul emisiunii. Show-ul a funcţionat în această formulă până în 2010-2011. Anterior acestei formule, Șerban Huidu prezenta singur emisiunea, numită, la vremea aceea „Cronica cârcotașului”.

Şerban Huidu a suferit, însă, un accident la schi, la finalul lui 2010. În toamna lui 2011, noua formulă de prezentarea fost formată din Mihai Găinuşă - Codruţ Kegheş, alias "Dezbrăcatu".

În 2014, însă Mihai Găinuşă avea să plece cu scandal de la „Cronica Cărcotaşilor”. În următorul sezon, Şerban Huidu a revenit la prezentare, alături de Codruț Kegheş şi de Ioana Petric. Timp de doi ani a făcut parte din emisiune şi actorul Alex Bogdan (2014-2016).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net