Cum să te păstrezi sănătos. 16 sfaturi de la cei mai buni medici

Ultima actualizare:

În cadrul Conferinței medicale privind bolile maligne din Berlin (Germania), medicii prezenți la eveniment au oferit câteva sfaturi care ne pot ajuta să nu ne îmbolnăvim.

Cuptorul cu microunde trebuie evitat. Foto: Click.
Cuptorul cu microunde trebuie evitat. Foto: Click.

1. Nu reutiliza uleiul. Reutilizarea uleiului reîncălzit (ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline) reprezintă un risc pentru sănătate. Acestea devin râncide și cresc acizii grași. Uleiul reutilizat poate fi extrem de dăunător. El poate determina creşterea nivelului colesterolului în organism, blocând arterele. Alte probleme de sănătate pot fi cele de aciditate, gât iritabil sau chiar boli de inimă.

2. Fara lapte praf.  În multe maternități din România nou-născuții sunt hrăniți cu lapte praf încă din primele ore de viață, iar mamele sunt convinse de cadrele medicale că nu au suficient lapte pentru copiii lor. Mai mult, la plecarea din spital, părinții primesc mostre gratuite din acest produs. Unii medici încurajează prafurile, care de fapt ar trebui folosite doar în cazuri excepționale. Laptele praf poate să fie dăunător pentru sănătatea bebelușului.

3. Fără cuburi Maggie. Evită să folosești adaosurile pentru mâncare. Acestea pot afecta metabolizarea fierului în organism, putând cauza deficiențe de fier la anumite persoane. Multe dintre aceste adaosuri conțin acid citric. Acesta nu trebuie consumat de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.

4. Fara suc carbogazos. Este cunoscut faptul că acesta conține 32 cuburi de zahar pe litru. Consumul zilnic a 330 ml de băuturi carbogazoase se traduce prin creșterea în greutate cu 500 g într-o singură lună.

5. Fără cuptor cu microunde. Orice cuptor cu microunde emite radiații, spun medicii, care ne pun sănătatea în pericol.

6. Fără mamografie prenatală, se poate folosi echomamar. Medicii sunt de părere că a doua variantă este mult mai sănătoasă pentru noi. 

7. Nu purta sutiene prea strâmte și nu le purta după muncă. Cel mai sesizabil efect al purtării unui sutien greșit este acela că pot apărea dureri de sâni. Iar acest lucru e cauzat de faptul că sutienul este prea strâmt.

8. Nu consuma alcool. Cei care fac asta, pot dezvolta ficat gras, hepatită alcoolică sau ciroză, pancreatită cronică precum și cardiomiopatie dilatativă sau afecţiuni neuro-psihiatrice.

9. Spune nu reîncălzirii mâncărurilor congelate. Cel mai întâlnit pericol al consumului mâncărurilor reîncălzite este intoxicația alimentară, cauzată de obicei de bacteriile, substanțele chimice și toxinele conținute de anumite alimente.

10. Nu depozita apă în frigider în sticle de plastic.  Utilizarea repetată a produselor din PET crește riscul de dezvoltare al bacteriilor. În plus, aceste recipiente pot elibera metale grele și substanțe chimice, care modifică și afectează echilibrul hormonal.  

11. Nu toate pilulele anticoncepționale sunt bune. Unele dintre acestea modifică sistemul hormonal al femeii și provoacă tumori.

12. Deodorantele sunt periculoase. Asta mai ales atunci când ele sunt folosite după bărbierit.

13. Alăptarea este recomandată. Aceasta este mai puțin probabil să provoace cancer decât laptele artificial.

14. Celulele canceroase mănâncă mai ales zahăr. E valabil și pentru tot zahărul artificial, chiar și pentru cel brun.

15. Exclude zahărul din alimentația ta. Un bolnav de cancer care se abține de la zahăr în dieta sa constată că boala i s-a retras și poate trăi o viață lungă. Zahărul este inamicul de moarte al omului, spun la unison medicii.

16. De ce să nu bei bere. O halbă de bere rămâne în organism timp de 5 ore, iar în acest timp organele sistemului lucrează cu încetinitorul din cauza acestei halbe.

Ce trebuie să conțină alimentația ta

Iată care sunt recomandările medicilor care au fost prezenți la evenimentul de la Berlin cu privire la ceea ce ar trebui să conțină alimentația ta:

1. În primul rând, dieta ta zilnică ar trebui să conțină din plin fructe și legume crude.

2. Miere în cantitate rezonabilă în loc de zahăr. Zahărul este indicat să nu-l mai consumați deloc.

3. Proteine ​​vegetale precum fasolea. Astfel, puteți înlocui carnea. Aceasta fiind una dintre recomandările medicilor de la Berlin.

4. Două pahare cu apă, consumate dimineața pe stomacul gol, înainte de a te spăla pe dinți. Apa trebuie păstrată consumată la temperatura camerei, deci să nu fie rece.

5. Alimente care să nu fie reîncălzite.

Cum se prepară sucul anti-cancer

6. Suc anti-cancer preparat din Aloe vera, ghimbir, pătrunjel, țelină, bromelaina (inima de ananas). Se amestecă și se bea pe stomacul gol.

7. Alte sucuri anticancerigene: Corosol (fără semințe) șibromalaină.

8. Mănâncă morcovi cruzi sau fierți sau bea sucul lor. Fă-ți zilnic acest obicei. 

Cauze ale cancerului de care te poți feri

Tot în cadrul acestui eveniment, Asociația Medicilor Americani a dezvăluit câteva posibile cauze ale apariției cancerului de care ai putea să te ferești:

1. Nu bea ceai fierbinte dintr-o ceașcă de plastic.

2. Nu mânca nimic fierbinte dintr-o pungă de hârtie sau plastic. De exemplu: cartofi prajiti  sunt serviți la fast-food-uri în pungi hârtie, aceștia nu mai sunt buni pentru sănătatea noastră.

3. Nu folosi plastic în cuptorul cu microunde. Este recomandat să nu folosești deloc cuptorul cu microunde, dar dacă tot faci acest lucru, să nu încălzești niciodată mâncarea în recipiente din plastic.

Informații utile

Când plasticul intră în contact cu căldura, creează substanțe chimice care pot provoca 52 de tipuri de cancer.

Evită să bei Coca-Cola în general, dar mai ales peste ananas sau după ce ai mâncat ananas la desert. Nu amesteca sucul de ananas cu Cola. Acest amestec este ucigător, a postat pe pagina sa de Facebook nutriționistul Maria Mihăilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net