La ce oră trebuie să faci sport pentru a trăi mai mult! Greșeala pe care o fac mulți oameni

Cu toții știm că exercițiile fizice sunt absolut esențiale pentru a ne menține sănătatea, dar știși la ce oră este bine să faceți sport pentru a trăi mai mult? Sfatul dezvăluit de specialiști!

 Sală de fitness- sport- exercitii -antrenament FOTO Shutterstock

La ce oră este bine să faci sport pentru a trăi mai mult

Se pare că sportul efectuat la mijlocul după-amiezii este mai eficient decât antrenamentele de dimineață și de seară, potrivit The Sun. Oamenii de știință de la Institutul Cardiovascular Guangdong din China au descoperit că persoanele care au făcut exerciții la mijlocul după-amiezii - între orele 12 și 17 - au avut un risc mai mic de a muri, atât în general, cât și din cauza bolilor de inimă. Cercetătorii, care au publicat în revista Nature, nu au putut explica de ce antrenamentul la prânz a fost mai favorabil, dar ei au subliniat studiile anterioare care sugerează că organismul se reface mai bine după exercițiile fizice între orele 12 și 17 - ceea ce ar putea fi benefic pentru cei care riscă să aibă probleme cardiace agravate de exercițiile fizice.

Experții chinezi au studiat 92.000 de persoane și au constatat că cei care făceau exerciții fizice la mijlocul după-amiezii aveau un risc mai mic de a muri, în comparație cu cei care făceau exerciții seara și dimineața. Același lucru a fost valabil și pentru persoanele care își schimbau în mod regulat programul de antrenament.

Activitatea fizică moderată sau intensă în orice moment al zilei a fost legată de un risc scăzut de a muri din cauza bolilor de inimă și a cancerului. Oamenii de știință de la Institutul Karolinska din Suedia și de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, au descoperit că dacă facem exerciții devreme dimineața asta poate duce la creșterea ratei la care ardem grăsimile. Medicii din New York au descoperit anterior că orele optime de antrenament ar putea să difere de la un sex la altul. Femeile care doresc să piardă grăsime în jurul burții și șoldurilor ar trebui să facă exerciții fizice dimineața, a constatat studiul. De asemenea, acestea ar putea beneficia de un fund mai rotund și de picioare bine conturate, potrivit rezultatelor publicate în Frontiers in Physiology.

image
image
image
image
image
image
Organizezi un grătar la tine acasă  Iată ce să NU ți lipsească! jpg
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
maxresdefault jpg
horoscop colaj pixabay jpg
zodii muncitoare jpg
restaurant jpg
cafea boabe premium edream jpg
beneficii sparanghel jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net