Rețete

Pagina 194
tort de branza cu visine si frisca 580x400 jpeg
Tort de brânză cu vişine şi frişcă
Nu e nevoie de o ocazie specială pentru prepararea unui tort de brânză cu vişine şi frişcă. Cu o felie din acest tort te poţi răsfăţa la un o ceai ori cafea într-o după-amiază de vară. Poate fi la fel de bine desertul preferat al tău şi al celor dragi. -
vitamine jpeg
Spune-mi ce mănânci, să-ţi spun cum trăieşti. Dietele de vară hrănitoareşi uşoare ne menţin în formă
Canicula este însoţită, totdeauna, de oboseală şi de riscul deshidratării. De aceea, sezonul fierbinte impune, îndeosebi, o dietă adaptată la temperaturile incendiare. Când ne hrănim inteligent însă, canicula nu ne afectează starea de sănătate. De aceea, dietele de vară, hrănitoare şi uşoare, ne menţin în formă.
prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie jpeg
Reţete de la cititori: Prăjitură pufoasă cu cacao şi cremă de vanilie – Felicia Vanea
Blatul cu cacao6 ouă300 g zahăr200 g făină6 linguri de apă2 linguri de cacao1 praf de coptCremă de vanilie1 pachet de unt moale1 pahar de lapte2 ouă200 g zahăresenţă de vaniliePreparare blatGălbenuşurile le mixăm cu zahărul până devin cremă.
6  3col iffff45865 jpeg
O reţetă gustoasă pe zi: Îngheţată de pepene
IngredientePentru îngheţată½ pepene galben120 g zahăr150 ml apă2 linguri miere2 linguri rom alb250 g iaurt150 ml laptePentru lichior caramel100 g zahăr50 ml apă50 ml rom albPentru decor500 g pepene roşu
supa de legume cu perisoare de pui 580x400 jpeg
Supă de legume cu perişoare de pui
Supele preparate după reţete moştenite din familie au gustul acela familiar de care nu te poţi despărţi. Noi am preparat această reţetă de supă de legume cu perişoare de pui după o reţetă a mamei unei colege şi am simţit un gust inconfundabil al acelei supe preparată în casă, cu tot dragul, pentru cei dragi.
fotolia 3482912 jpeg
O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă rapidă
Pentru ruladă3 foi de lipie3 pachete de brânză topită feliată300 g şuncă feliatăfrunze verzi de pătrunjelfrunze verzi de busuiocPentru garnitură4 roşii mari1 dovlecel mare100 ml uleisarePreparareÎntinzi câte o lipie pe planşetă, aşezi deasupra un strat de felii de brânză topită, adaugi felii de şuncă şi frunz
tort jpeg
Reţete de la cititori: Tort cu vanilie – Iusco Cristina
Blat: 11 ouă, 11 linguri de zahăr,11 linguri de făină şi un praf de copt;
negresa piersici 580x400 jpeg
Negresă cu nectarine
Prăjitura negresă poate fi preparată în orice anotimp, dar parcă vara are alt gust când este însoțită de nectarine proaspete.
ciorba de inimi pipote si fasole galbena jpeg
Reţete de la cititori: Ciorbă de pipote şi fasole galbenă – Felicia Vanea
Ingrediente1 kg inimi şi pipote250 g fasole galbenă1 buc mai mică ţelină1păstârnac mic1-2 cepe1 morcov1 ardei gras roşuroşii cherry, după gust1,5 l borşulei1-2 linguriţe delikat legumesare, după gustpătrunjel proaspătMod de
mancare de spanac cu ceapa verde jpeg
Reţete de la cititori: Mâncare de spanac cu ceapă verde – Bianca Panazan
INGREDIENTE•        1 pungă de spanac 500 g•        1 ceapă mare albă•        1 morcov•        2 fire de ceapă verde•        câteva roşii cherry•        2 căţei de usturoi
tarta caise 580x400 jpeg
Tartă cu caise
Arată foarte bine, nu-i așa? Și nici măcar nu este greu de preparat?
tarta cu cirese si capsuni jpeg
Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tartă cu cireşe şi căpşuni - Andra Marina Constantinescu
Câştigătoarea noastră se numeşte Andra Marina Constantinescu. Ea va primi o oală de patru litri.
ciorba taraneasca ca in ardeal jpeg
Ciorbă țărănească. Reţetă ca în Ardeal
Ciorba țărănească este un deliciu oricând, mai ales că are de toate. Deși în Ardeal se fac mai des supe, decât ciorbe, iată o rețetă ca în Ardeal de ciorbă țărănească , care se aseamănă cu ciorbițele perfecte de restaurant.
prajitura rasturnata cu mere caramelizate jpeg
Reţete de la cititori: Prăjitura răsturnată cu mere – Alexandra Iorgu
Ingrediente: Pentru caramel: 120 g unt,250 g zahăr, 2 linguri zeamă de lămâie.Pentru blat: 7-8 ouă ,150 g zahăr , 8 linguri de ulei, 250-300 grame făină,un plic praf de copt, esenţă de vanilie, plus 2 mere;
mamaliguta cu branza smanatana oua ochiuri si bacon jpeg
Reţete de la cititori: Mămăliguţă cu brânză, smântână, ouă ochiuri şi bacon – Felicia Vanea
Pentru mămăliguţă:6 căni cu apă2 căni cu mălai3 linguri uleisareNe mai trebuie:felii subţiri de baconsmântânăbrânză proaspătă de vacă/oaie/caprăouă prăjitecastraveţi în oţetMod de preparare:Punem apă rece într-o oală, cu sarea şi uleiul. Când fierbe, adăugăm mălaiul în ploaie, amestecând continuu.
prajitura cu blat de biscuiti piersici si crema de branza 580x400 jpeg
Prăjitură cu blat de biscuiţi, cremă de brânză şi piersici
Ne-am gândit azi să vă oferim o reţetă a unei delicioase prejituri cu blat de biscuiţi, cremă de brânză şi piersici, o prăjitură pe care o puteţi prepara oricând. Ori de câte ori o facem nu ne mai săturăm, iar tava se goleşte imediat.
11281765 xxl jpeg
Reţetă grecească de plăcintă cu spanac
Astăzi vom pregăti o reţetă grecească de plăcintă cu spanac. Este tare gustoasă şi se poate servi atât rece cât şi caldă. Dacă nu aveţi spanac prin grădină, daţi o fugă la piaţă. Nu vă speriaţi, nu veţi petrece mai mult de o oră în bucătărie. Spor la gătit!
cornulete cu gem jpeg
Reţete de la cititori: Cornuleţe cu gem – Cristina Iusco
Ingrediente: 700 g făină, 250 g zahăr, 1 plin drojdie uscată, 1 vanilie, 2 ouă, 1 lingură miere, 50 g unt şi lapte.Mod de preparareSe frământă foarte bine apoi se lasă la dospit pe urmă întinzi pe masă de lucru blatul nu foarte gros nici subţire şi tai astfel încât să îţi iasă triunghiuri. Se pune gem pe fiecare triunghi (poţi pune şi nucĂ) le aşezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le ungi cu ouăle bătute şi le bagi la cuptor la foc mediu. Sunt foarte bune, gustoase şi foarte moi. Poftă bun
cartofi cu sos de ciuperci jpeg
Reţete de la cititori: Cartofi cu sos de ciuperci – Cornea Laurenţa
IngredientePiure5 cartofi1 lingură margarină2 cuburi brânză topităsarepiperSos de ciuperci1 ceapă50 g unt1 legătură leurdă300 g ciupercisarepipercimbru1 lingură pastă de tomate1 ceaşcă
rosii umplute cu carne de vita 580x400 jpeg
Roşii umplute cu carne de vită
În Spania, roşiile au un festival care le este dedicat în totalitate. Sărbătoarea „Tomatina“ se ţine an de an, în ultima sâmbătă a lunii august, în oraşul Bunol. Participanţii se bat cu roşii coapte, strivite şi cu suc de tomate. Prepară cele mai bune roşii umplute cu carne de vită chiar azi!
salam de biscuiti jpeg
Reţete de cititori: Salam de biscuiţi – Cristina Iusco
Ingrediente: 500 g biscuiţi, 250 g margarină, 3 linguriţe de cacao, 2 căni de zahăr pudră, 250 ml lapte.Mod de preparareSe fierbe laptele cu zahărul apoi adaugi margarină, cacao şi esenţa de rom. Siropul obţinut se toartă peste biscuiţii zdrobiţi şi apoi se întinde toată compoziţia pe o folie şi se rulează bine. Se dă la frigider 3-4 ore. Poftă bună!
prajitura din budinca de vanilie cu caise 580x400 jpeg
Prăjitură din budincă de vanilie cu caise
Dacă ai probleme de anemie, mineralele prezente în caise, îndeosebi cupru, fier şi magneziu îţi pot fi de ajutor în combaterea ei. Prăjitura din budincă de vanilie cu caise este pe cât de delicioasă pe atât de săntoasă.
tarta cu mere jpeg
Reţete de la cititori: Tartă cu mere – Iuliana Lako
Ingrediente: 6 mere  mijlocii, 150 g margarină, 3 ouă, 150 g făină, 1 zahăr vanilat, praf de copt 100 g zahăr, gem de caise, coajă rasă de lămâie.
sffff143310 jpeg
O reţetă gustoasă pe zi: Ciuperci cu ceapă
Ingrediente 700 g ciuperci1 legătură ceapă verde2 căţei usturoi1 linguriţă cimbru uscat2 linguri uleisarepiperPreparareCureţi şi speli bine ciupercile şi le tai feliuţe. Usturoiul îl toci mărunt, iar ceapa o tai rondele.
20127158 xxl jpeg
Supă de mazăre uscată cu cartofi: Reţetă
Astăzi vom prepara o supă extrem de gustoasă şi hrănitoare. Este vorba despre supă de mazăre uscată de cartofi.
prajitura cu coacaze si cirese 580x400 jpeg
Prăjitură cu cireşe şi coacăze
Coacăzele roşii sunt foarte bogate în vitamina C, 40 mg la 100 de grame de fruct. Chiar dacă sunt acre pentru unele gusturi, nu uita că ele oferă o serie de elemente nutritive. Şi oricum le poţi pudra cu puţin zahăr brut. Sau de ce nu, le poţi mânca în deserturi, aşa cum este această prăjitură cu cireşe şi coacăze.
prajitura theodora jpeg
Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitura «Theodora» - Mihaela Gheorghiţă
Câştigătoarea noastră se numeşte Mihaela Gheorghiţă. Ea va primi o oală de patru litri.
s335840 jpeg
O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu nuci şi coacăze
Ingrediente1 pachet aluat de foietajPentru umplutură800 g rubarbă90 g zahăr250 g coacăze50 g nuciPentru cremă2 ouă50 g făină90 g zahărcoaja rasă de la o portocală100 g smântână1 pachet zahăr vanilat
prajitura cu fulgi de cocos si piersici 580x400 jpeg
Prăjitură cu fulgi de cocos şi piersici
În China, de mai bine de 4.000 de ani de când este cultivată, piersica este un simbol al fericirii şi al longevităţii. Se crede că florile şi fructele de piersic alungă spiritele rele. Obiceiul de a oferi cuiva câteva piersici s-a păstrat până în zilele noastre.
tort de fructe jpeg
Reţete de la cititori: Tort de fructe – Roxana Dubar
Ingrediente:  10 ouă, ½ litru lapte, 1 plic zahăr vanilat, 2 pahare potrivite de zahăr, 3 pliculețe gelatină, 500 g frișcă, fructe (1 compot de ananas, 2-3 kiwi, 1 portocală, 1 pară sau orice fruct doriți).PreparareÎntr-o cratiță înaltă, de 4-6 litri, se coace un blat obișnuit din 6 ouă. Blatul obținut se taie pe mijloc și se însiropează cu zeama din compotul de ananas.