Ce trebuie să faci pentru ca frigănelele să-ți iasă perfect. Ingredientul pe care să-l pui în compoziția cu ou, ca să iasă pufoasă și dulce

Nu mai ai idei de mic dejun și vrei să îți începi dimineața cu o masă delicioasă? Ei bine, poți pregăti cele mai bune frigănele, după o rețetă ca la mama acasă. Denumirea populară a acestui preparat este, de fapt, „pâine cu ou” și poate fi servit alături de dulceață de fructe sau un pahar cu lapte. 

Cele mai bune frigănele / Foto: Vacanța Culinară
Cele mai bune frigănele / Foto: Vacanța Culinară

Ingredientul care face frigănelele dulci și pufoase

Dacă ne întoarcem în copilărie, ne amintim cu siguranță cum bunica tăia felii groase de pâine, le dădea prin ou amestecat cu lapte și le prăjea în ulei până când deveneau rumene și pufoase. Copiii le savurau pe nerăsuflate, iar rețeta gospodinelor noastre reușea să cucerească orice musafir. Iată cum se prepară acest desert delicios și care este ingredientul secret, care le face pufoase și dulci.

Există câteva ingrediente esențiale pentru această rețetă, însă dacă vrei ca frigănelele tale să iasă pufoase și dulci, trebuie să mai adaugi unul în plus. Astfel, ai nevoie de:

-câteva felii de pâine

-4 ouă

-200 de ml de lapte

-4-5 linguri de dulceață de fructe (sau altă dulceață, în funcție de preferințe)

-4-5 linguri de ulei

-30 g de zahăr vanilat

-un praf de sare

-o lingură de miere pentru un gust mai dulce și o textură mai pufoasă

În materie de ustensile pentru gătit ai nevoie de un castron, un tel, o tigaie antiaderentă, o paletă, hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei și un platou pentru servire.

Metoda de preparare 

Metoda de preparare este una extrem de simplă. Într-un bol se amestecă ouăle, laptele, zahărul vanilat, praful de sare, dar și ingredientul secret care le face mai dulci și pufoase, respectiv mierea. Ulterior, ingredientele se bat bine cu un tel, până când compoziția devine omogenă. Următorul pas este să înmuiem pâinea în amestec, luând fiecare felie de pâine în parte.

Asigură-te că este acoperită de lichid pe ambele părți și scurge excesul său, dacă este nevoie! Ei bine, odată ce feliile de pâine au fost înmuiate bine în amestec, putem trece la următorul pas. Astfel, pune tigaia cu ulei la încins și așează feliile de pâine. Prăjește-le pe ambele părți aproximativ 2-3 minute, până când prind o crustă aurie și crocantă.

La final, acestea se scot pe un platou acoperit de prosoape de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei. Se servesc calde, cu diverse sortimente de topping-uri, iaurt, gem, brânză dulce sau orice alte garnituri, în funcție de preferințe. Majoritatea oamenilor le consumă cu dulceață de fructe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop shutterstock 440905510 jpg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
pickles 700059 1280 jpg
snitele istock jpg
pilaf cu rosii jpeg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
index webp
6 Camara muraturi a marin jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net