Cum prepari cozonacul genial cu nucă al lui Sorin Bontea. Rețeta e perfectă chiar și pentru începători și ideală pentru Paște

Cheful Sorin Bontea a dezvăluit recent o rețetă genială de cozonac cu nucă, perfectă pentru sărbătoarea de Paște. Cu ingredientele și instrucțiunile sale detaliate, chiar și cei mai puțin experimentați în bucătărie pot obține un cozonac delicios și pufos.

Chef Sorin Bontea. Foto: arhiva personală.
Chef Sorin Bontea. Foto: arhiva personală.

Ingrediente pentru aluat

- 1 kg făină
- 350 de grame de zahăr
- 8 gălbenușuri
- Coajă rasă de lămâie/portocală
- 50 ml ulei
- 1/2 linguriță de sare
- 14 grame de drojdie uscată
- Extract de vanilie
- 400 ml lapte
- Unt

Instrucțiuni pentru prepararea aluatului

1. Într-un bol mare, combinați făina, zahărul, coaja de lămâie/portocală rasă, sarea și drojdia uscată.
2. Încălziți laptele și adăugați uleiul și untul, amestecând până când untul se topește.
3. Într-un alt bol, bateți gălbenușurile cu extractul de vanilie și adăugați treptat laptele cald.
4. Turnați amestecul lichid peste ingredientele uscate și amestecați până când obțineți un aluat omogen.
5. Malaxați aluatul pe o suprafață ușor înfăinată timp de aproximativ 10 minute, apoi lăsați-l să se odihnească într-un loc călduț timp de aproximativ 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

Cum se pregătește compoziția pentru cozonac

Între timp, pregătiți compoziția pentru cozonac:

- 6 albușuri de ou
- 150 de grame de zahăr
- 80 de grame de cacao
- 250 de grame de nucă
- 25 ml esență de rom

1. Bateți albușurile cu zahărul până obțineți o spumă consistentă.

2. Adăugați cacao, nucile și esența de rom și amestecați ușor pentru a incorpora ingredientele.

Cozonaci a la Sorin Bontea

Sorin Bontea. Foto: arhiva personală.
Sorin Bontea. Foto: arhiva personală.

După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în două și întindeți fiecare parte într-un dreptunghi. Apoi, distribuiți uniform compoziția de nucă și cacao pe suprafața aluatului și rulați fiecare porțiune într-o formă de cozonac. Lăsați cozonacii să crească în tăvi timp de aproximativ 45 de minute, apoi coaceți-i în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius timp de aproximativ 50-60 de minute sau până când devin aurii și pufosi.

Cu ajutorul acestor instrucțiuni simple și ingredientelor măsurate cu precizie, veți obține cu siguranță niște cozonaci delicioși, perfecti pentru a fi savurați în timpul sărbătorilor de Paște. Odată ce încercați această rețetă, veți vedea de ce cozonacul lui Sorin Bontea este atât de apreciat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Majestatea Sa Margareta la cratiță gătind în bucătăria Palatului Elisabeta   capturi jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net