Cum se prepară supa ungurească cu fasole verde. Un deliciu pe care trebuie să-l încerce și gospodinele din țara noastră

Este o rețetă simplă și delicioasă, foarte populară printre gospodinele din Ungaria, cât și din țara noastră. Mai precis, este vorba despre supa de fasole verde cu cârnași afumați și smântână!

Este o rețetă foarte ușor de pregătit / foto: IStock
Este o rețetă foarte ușor de pregătit / foto: IStock

Această supă ungurească este delicioasă și partea cea mai bună este faptul că nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple! Supa are un gust delicios, la care vă veți întoarce cu drag mereu!

De ce ingrediente aveți nevoie

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu vă trebuie decât câteva ingrediente simple! Mai precis, este vorba despre 700 g de păstăi de fasole, 500 g de cârnați afumați, 100 g de slăninuță afumată sau bacon, două cepe (una veche și alta verde), 2-3 fire de usturoi verde sau 4-5 căței de usturoi vechi, două linguri de ulei, sare, doi morcovi, o radăcină de pătrunjel, un păstârnac și o felie de o rădăcină de țelină.

De asemenea, vă mai trebuie frunze de țelină, cam 300 de grame de cartofi, dar acest ingredient este opțional, cât și 500 g de roșii. În continuare, mai este nevoie de o lingură rasă de boia dulce (paprika), o crenguță de cimbru uscat și o lingură de pastă de ardei dulce sau de gogoșar, acest ingredient fiind și el opțional.

Iar, nu în ultimul rând, mai aveți nevoie de 150 ml de lapte rece, 25 de grame de făină. 400 ml de smântână și puțină sare.

Cum se pregătește această supă delicioasă

Odată ce aveți la îndemână toate aceste ingrediente, trebuie să spălați păstările iar apoi să le tăiați în bucăți potrivit de mari. Apoi, trebuie să tocați toate rădăcinoasele în cubulețe, să tăiați morcovii în rondele, să feliați cârnații și să tăiați cât mai mărunt slănina. Roșiile trebuie tăiate în cubulețe, iar apoi veți mărunți usturoiul verde și codițele cepelor, potrivit savoriurbane.com.

Mai departe, se vor pune la călit toate rădăcinoasele, alături de puțină sare și două linguri de ulei. Peste aproximativ șapte minute veți adăuga slănina și cârnații, alături de ceapă. Totul trebuie sotat vreme de aproximativ 5 minute, după care se adaugă cam 3 litri de apă două lingurițe de sare, cimbru, țelina, boiaua și pasta de ardei.

După jumătate de oră se adaugă și păstăile de fasole, se mai completează cu apă și mai lăsați totul la fiert vreme de 5 minute. Apoi, după ce adăugați roșiile, supa se mai fierbe aproximativ 10 minute. Între timp, într-un bol trebuie amestecată făina cu laptele rece și cu jumătate din cantitatea de smântână. Totul trebuie turnat peste supă, care va fi gata după 3 – 4 minute de fiert. La final, peste supă se poate adăuga restul de smântână, usturoiul și codițele de ceapă verde!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net