Plăcintă cu brânză la tigaie, rețeta rapidă care cucerește tot mai multe gospodine. Simplă, gustoasă și gata în mai puțin de o oră!

Ultima actualizare:

Dacă ești în căutarea unei rețete ușoare, rapide și gustoase, plăcinta cu brânză la tigaie este alegerea perfectă. Tot mai multe gospodine o preferă pentru că nu necesită coacere la cuptor, nu are pași complicați și este ideală pentru momentele în care vrei să pregătești ceva delicios, dar nu ai foarte mult timp la dispoziție. Fie că o faci pentru un mic dejun sățios, o gustare caldă sau o cină improvizată, această plăcintă va fi cu siguranță apreciată de toți cei din casă.

Cum se prepară plăcinta cu brânză la tigaie / foto: arhiva Click!
Cum se prepară plăcinta cu brânză la tigaie / foto: arhiva Click!

Plăcinta cu brânză la tigaie este o rețetă simplă și extrem de apreciată de gospodine. Se prepară ușor, nu necesită coacere la cuptor și este gata în mai puțin de o oră. Gustul său delicios o transformă într-o alegere perfectă pentru o gustare rapidă sau o cină fără prea mult efort. În plus, ingredientele sunt accesibile și cel mai probabil le ai deja în frigider sau cămară. Iar gustul? Aproape identic cu al plăcintelor de la patiserie, dar mult mai sănătos, pentru că știi exact ce pui în ea.

Ingrediente

Pentru aluat:

1 ou

1 linguriță de sare

2 linguri de ulei

500 g de chefir

750 g de făină

1 plic praf de copt

Pentru umplutură:

500 g de brânză telemea

500 g de cașcaval

2 ouă

Aluatul este ușor de pregătit, iar datorită prafului de copt, nu necesită timp de dospire.

Mod de preparare

Se amestecă oul, sarea, uleiul și chefirul într-un bol încăpător. Se adaugă treptat făina și praful de copt, amestecând până la formarea unui aluat elastic și omogen, potrivit bucataras.ro. Separat, într-un alt bol, se pregătește umplutura din telemea, cașcaval ras și ouă.

Aluatul se împarte în bucăți mici, care se întind în foi subțiri. Umplutura se așază pe o jumătate din fiecare foaie, apoi se acoperă cu cealaltă jumătate. Marginile se presează bine, pentru a sigila compoziția. Plăcintele se coc într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, pe ambele părți, până când se rumenesc frumos.

În mai puțin de o oră, vei avea o gustare delicioasă, care poate rivaliza cu produsele de patiserie. Poftă bună!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop decembrie logo jpg
numerology 2026 jpg
zodii, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto shutterstock jpg
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net