Pulpă de rață cu sos de portocale și varză roșie. Rețeta delicioasă a Cristianei Dobre

Ultima actualizare:

Mâncare pe care” este show-ul de la Acasă ce urmărește cinci persoane care se luptă pentru titlul de „Cea mai bună gazdă a unei petreceri la cină”.

Cristiana Dobre
Cristiana Dobre

Cinci bucătari amatori concurează pentru premiul de 5.000 de lei, găzduind în incinta propriei case o cină cu trei feluri de mâncare.

Oaspeții oferă note felurilor de mâncare servite

La sfârșitul serii, fiecare oaspete va acorda note, atât preparatelor, cât și atmosferei menținute. Pentru a obține cel mai bun punctaj, fiecare participant se va baza atât pe abilitățile sale culinare, cât și pe cele mai galante gesturi ospitaliere.

În această săptămână, Cristiana Dobre, Alexandru Însurățelu, Cera Mihăilescu, Daniela Berbece și Alex Mateescu se vor lupta în cadrul acestui show culinar.

Citește și: Cum prepari, pas cu pas, rețeta lui Bebeto Yildirim – concurent la „Mâncare pe care”, la Acasă

Rețetă Cristiana Dobre – concurentă Mâncare pe care

Pulpă de rață cu sos de portocale și varză roșie

Ingrediente:

-          pulpe de rață (numărul lor diferă în funcție de numărul de porții pe care doriți să îl faceți)

-          1 varză roșie

-          1 măr roșu

-          1 ceapă albă

-          vin roșu demisec

-          3 portocale

-          sare

-          piper

-          zahăr alb

-          oțet

Mod de preparare:

Pulpa de rață trebuie ținută în untura ei pentru a se frăgezi o perioadă (cel puțin câteva zile). Se condimentează cu piper și sare de Himalaya grunjoasă. Băgați pulpa la cuptor pentru 10-15 minute (depinde de tipul de cuptor folosit) la 180 de grade.

Pentru sote-ul de varză roșie, tăiați în fâșii subțiri mărul roșu alături de ceapa albă. Mărul oferă aciditate și dulceață, ce vor completa de minune sosul de portocale.

Trageți în ulei aceste două ingrediente, adăugați varza roșie, peste care stropiți puțin vin roșu demisec și puțin fresh de portocale. Asezonați cu sare si piper și lăsați-le pe foc timp de 15 minute până scade totul.

Sosul de portocale este „vedeta” din farfurie

Pentru sosul de portocale (vedeta din farfurie), puneți zahăr alb într-o tigaie până când acoperiți în întregime fundul tigăii. După ce se încălzește zahărul, îl stingeți cu puțin oțet (nu mai mult de 2-3 linguri).

În acest fel, nu permiteți zahărului să se caramelizeze. Adăugați fresh-ul de portocale. După ce scade sosul, în cazul în care doriți să fie mai gros, puteți adăuga puțin amidon amestecat cu apă rece.

Citește și: Rețetă de smoothie cu zmeură. Cel mai bun desert pentru zilele călduroase de vară

Pentru plating, puteți opta pentru un plating trendy pentru că bucătăria reprezintă inovație și evoluție continuă. Cu ajutorul unui cerc de inox, plasați sote-ul de varză roșie în formă rotundă, peste care puneți pulpa de rață. Lăsați sosul de portocale să curgă peste tot amplasamentul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net