Tort de biscuiți, fără coacere. Rețeta rapidă, simplă și gustoasă

Ultima actualizare:

Astăzi îți explicăm cum se face un tort de biscuiți, fără coacere, foarte rapid și super delicios. Dacă vrei ceva dulce, pentru care să nu ai nevoie de o mulțime de ingrediente, atunci acest desert este alegerea perfectă. Gustos și ușor de pregătit, poate fi făcut de oricine acasă.

Când ne gândim la desertul copilăriei sau la ceva dulce și simplu de preparat, multora ne vine în gând clasicul tort de biscuiți. Am putea spune că rețeta de astăzi, prezentată de Sorana Maria pe contul ei de TikTok, este oarecum o formă reinventată a desertului pe care îl știm cu toții.

Acest tort de biscuiți este aromat și ușor de făcut chiar și de către bucătarii amatori sau persoanele care nu au atât de multă experiență când vine vorba despre deserturi. Un tort de biscuiți este perfect și pentru ocazii speciale, când poți surprinde persoana iubită de ziua ei, dar și pentru o zi de duminică, în care vrei să te răsfeți cu ceva bun și gustos, ori pentru o toamnă răcoroasă și ploioasă, când vrei să te distrezi alături de cei dragi, în timp ce faceți un preparat delicios.

Citește și: Tort cu ciocolată şi frişcă – Reţeta fără coacere

Rețetă de tort de biscuiți, fără coacere

Lista de ingrediente:

300 de grame de biscuiți (simpli și cu cacao)

3 banane

15 grame de gelatină

400 ml smântână pentru frișcă

400 ml lapte condensat

alune, fructe, cremă de ciocolată sau orice alte ingrediente pentru decor, după gust

Vezi și: Tort de biscuiţi cu ciocolată FOTO

Mod de preparare:

Ai nevoie de o tavă rotundă, care să aibă diametrul de 20 de cm pentru acest tort de biscuiți cu banane. Cumpără biscuiți clasici, simpli, fără cremă sau alte adaosuri. În afară de cei simpli, cumpără și unii cu cacao, pentru că amestecul dintre biscuiți va da un plus de aromă și de gust acestui desert.

Se pun 200 de grame de biscuiți, simpli și cu cacao, rupți în bucăți mici. Atenție, nu trebuie să fie fărâmițați! Se taie trei banane în rondele, care se pun deasupra biscuiților. Apoi se adaugă încă 100 de grame de biscuiți, simpli și cu cacao, rupți în bucăți mici, la fel ca prima dată. Aceasta este baza tortului.

Uite și: Îţi plac deserturile cu brânză? Încearcă acest cheesecake cu ciocolată amăruie!

Apoi te ocupi de cremă. Aici este partea puțin mai dificilă, căci gelatina trebuie pregătită așa cum trebuie, pentru ca tortul să se închege. Se hidratează cele 15 grame de gelatină și se bagă puțin la cuptorul cu microunde, ca să se topească. Apoi trebuie să adaugi peste ea 400 ml de smântână pentru frișcă, precum și 400 ml de lapte condensat dintr-acela mai consistent. Trebuie neapărat să fie un lapte condensat mai gros ca să se închege cum trebuie tortul în frigider.

Se amestecă totul într-un bol foarte bine. Apoi se toarnă această crema făcută din gelatină, lapte condensat și smântână pentru frișcă peste biscuiții cu banane din tava rotundă. Apoi  se pune totul la frigider timp de 2-3 ore, până desertul capătă o formă și o consistență potrivită. Poți decora după bunul plac pe deasupra, de la ciocolată rasă la bucăți de fructe, alune sau chiar fulgi de cocos. 

Iată și: Tort de post cu blat de biscuiţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net