6 trenduri în materie de tatuaje în 2023. Tatuajele îți oferă posibilitatea să-ți spui povestea

De asemenea, cerneala câștigă în mod constant popularitate și aprobare. Potrivit History of Tattoos, 42% dintre oamenii din Statele Unite nu cred că tatuajele afectează atractivitatea unei persoane. Posibil din această cauză, mai mulți oameni sunt dispuși să spună da “pieselor” care vor dura pentru totdeauna, salvându-te de procesul lung de îndepărtare a tatuajelor.

Cel mai important, trebuie să ai grijă de tatuajul tău, astfel încât să se vindece corect și să îmbătrânească cu grație. Dacă nu ești la prima experiență, știi că procesul de vindecare poate aduce mâncărime și să te facă să te simți o perioadă scurtă inconfortabil, așa că va trebui să menții pielea hidratată. Gelul calmant cu aloe, care are un efect de răcire și este antiinflamator, este recomandat. Ameliorează mâncărimile și reducerea roșeața. Aplică-l o dată pe zi timp de două săptămâni, iar astfel tatuajul tău se va vindeca frumos.

Să mai ai în vedere și faptul că acesta trebuie protejat de soare, deoarece lumina ultravioletă poate provoca degradarea cernelii. Să stai ferit de soare este întotdeauna cel mai bun lucru pe care-l poți face, deoarece toată pielea trebuie protejată, dar atunci când ești expus, asigură-te că aplici o cremă specială cu SPF 50.

Pentru 2023, tatuajele continuă să fie despre expresia artistică. Clienții vor petrece adesea ore întregi cercetând artiști și design-uri multe pentru a-l găsi pe cel care se potrivește cel mai bine cu personalitatea lor. Pentru a avea un punct de plecare, am cercetat ce spun artiștii de tatuaj de top de peste hotare, dar ne-a interesat să aflăm și opinia celor de la noi. Iată și care sunt cele mai mari tendințe de tatuaje ale anului. Vești bune: există variante pentru toată lumea.

Ce tatuaje se poarta in 2023? Trendurile de anul acesta

Modele unice

„Clienții caută lucrări unice și complementare cu corpul cuiva”, spune Eva Karabudak, artist tatuator și fondator al Atelier Eva din Brooklyn. Acest tip de artă și colaborare pune într-adevăr un accent pe relația client-artist și vorbește despre cât de important este să faci cercetări înainte de a-l găsi pe cel potrivit pentru tine.

Citește și - A «spart» 40.000 $ ca să-şi facă 1.500 de tatuaje. Şi-a tatuat până şi globii oculari şi gingiile

„Clienții au început să caute artiști mai nuanțați, unici”, spune ea, ceea ce implică adesea crearea unui design cu mâna liberă sau desenat manual de către artistul de tatuaj, în loc să aducă o imagine cu o copie conformă.

Laurențiu Chirvulescu, artist tatuator din Constanța, confirmă aceeași tendință și în România. „Diferența dintre un tatuator și un artist tatuator este majoră. Cel dintâi vine cu modele standard din care clientul este rugat să-și aleagă ce-i place, vorbim însă de o gamă de imagini restrânsă, nepersonală. Un artist în acest domeniu este asemenea unui scriitor, care își cunoaște construiește cu migală personajele, până în cel mai mic detaliu. Așa și artiștii tatuatori.

Sunt puțini ce-i drept, dar acești trebuie căutați. Mă refer la cei care aleg să stea mai întâi de vorbă cu cel/cea pe care urmează să îl/o tatueze, să îi cunoască, să le înțeleagă personalitatea și să le dea o direcție, mai ales când e vorba despre cineva care se află la prima experiență de acest fel”, explică expertul în tatuaje. Pasul următor pe care trebuie să-l facă artistul tatuator, în opinia lui Laurențiu Chirvulescu, este să-i recomande celui care vrea să facă parte din această lume un tatuaj unic și care să îl completeze.

“Să-i spună povestea și să-l pună în valoare. Un tatuaj nu poate fi ales la întâmplare doar pentru că arată bine. Desigur, mai sunt și clienți care vin la noi cu o poza și spun că asta își doresc. Mai ales cei deja au tatuaje. Dar după ce înțeleg că un tatuaj e ceva ce ar trebui să fie pentru totdeauna, înțeleg că alegerea trebuie să fie una mai profundă. De aceea, este important atunci când alegi un tatuator artist cu experiență, asta te va ajuta să nu riști să vrei ceva și rezultatul final să fie departe de ceea ce ți-ai imaginat ori să-ți dai seama că efectiv nu ți se potrivește”, completează expertul.

Autocolant

Un tatuaj autocolant nu este nimic nou, dar există ceva atât de cool și intrigant la acestea. Toate micile „autocolante” aparent nu au nimic de-a face unul cu celălalt, dar atunci când sunt plasate în mod corect, ele nu par deloc aleatorii sau nepotrivite. În schimb, este doar o modalitate mișto de a direcționa ochiul de la un tatuaj la altul.

„Piesele mici (autocolantele) sunt o modalitate excelentă pentru ca oamenii să experimenteze un tatuaj [mânecă] fără să se angajeze în orele unei piese mai detaliate care acoperă o suprafață mai mare”, spune Amanda McGrath, artist tatuator și proprietar al Day Tripper. Ink în Boemia, New York.

Cerneală inspirată din natură

Flori și fluturi și păsări, oh! Tatuajele inspirate din natură nu merg nicăieri. „Oamenii se conectează întotdeauna la lumea naturală”, spune Jason Schroder, un artist de tatuaj cu sediul în Austin și Los Angeles. „Puteți asocia o semnificație unei flori, plante sau animal, iar asta poate adăuga emoție sau semnificație purtătorului.”

Și doar pentru că sunt populare nu înseamnă că sunt exagerate. Floarea dvs. poate fi complet diferită de floarea altcuiva - lucruri precum culoarea și plasarea intră în joc atunci când îți păstrezi cerneala unică. Aceasta este o opțiune excelentă pentru a obține un tatuaj de grup. Vă puteți simți cu toții conectați prin memoria sau sensul unificator din spatele cernelii, fără a vă sacrifica propriul gust personal de dragul satisfacerii unui grup. “Într-adevăr tatuajele animale sunt o tendință încă de la finalul anului trecut, iar în acest început de an am avut și mai multe cereri.

Doar că un leu sau un vultur este deja ceva lame. Dacă știi că ți-ar plăcea să ai pe corp un animal, ar trebui să-ți iei o perioadă de documentare. Să citești despre păsări și animale și vei găsi povești interesante la unele mai rare, pe care nu le-ai văzut deja pe corpurile atâtor oameni. Și fluturii sunt doriți. Dar la fel, alegând un artist tatuator acesta îți mai poate recomanda un simbol micuț, unic, pe aripa acestuia și astfel să te diferențiezi cumva”, este de părere tatuatorul român.

Piese mici minimaliste

„În ultimul timp, micro-tatuajele sunt super populare”, spune McGrath. Un micro tatuaj folosește de obicei un singur ac și este mic și mai precis. Evident, sunt și cel mai ușor de ascuns, dacă ai nevoie într-un cadru profesional (sau la cina cu bunica) să faci acest lucru.

Dar sunt, de asemenea, distractive și intrigante într-un fel de „Este așa?” sau „Nu-i așa?” atunci când observăm rapid cerneala pe cineva. De asemenea, oamenii par să fie puțin mai ciudați în aceste modele mai mici, deoarece nu se simte la fel de mare. De exemplu, un croissant mic sau o pălărie de cowboy poate fi distractiv.

Pe o notă mai serioasă, acest tip de design este perfect și pentru inițiale sau numere semnificative pentru cineva care dorește să comemoraeze ceva într-un mod special pentru ei.

Le prefer de departe atunci când cineva dorește să-și tatueze inițiala cuiva pe corpul lor. Când am clienți care vor să-și pună pe corp numele partenerilor de viață, recunosc că încerc să le explic că nu e o decizie bună și că nu astfel își arată iubirea și îi redirecționez către o inițială minimalistă și un mic element care să însemne ceva pentru ei. De exemplu, unei fete i-am desenat un M și o notă muzicală, ea și cu iubitul ei cunoscându-se la un concert”, ne-a mai povestit artistul tatuator român.

Tatuaje temporare

Ceea ce probabil îmi vine în minte este amintirea unei foi de tatuaje pe care obișnuiam să le lipim în copilărie cu prietenii noștri, unul pe celălalt, la petrecerile de naștere. Si ghici ce? Există versiuni cool, pentru adulți, ale acestora – ne plac modelele super realiste. Tatuajele temporare durează până la 15 luni, așa că poți experimenta cu adevărat senzația de a-ți face un tatuaj, dacă încă nu ești decis că-l vrei pentru tot restul vieții.

„Le oferă oamenilor șansa de a face o plimbare în lumea celor tatuați”, spune Aja-Noelle Po, un artist de tatuaj la Ephemeral, „fără să se angajeze pe deplin în sălbăticia tuturor”. Aceasta este o opțiune grozavă pentru un tatuaj la modă, care s-ar putea să nu aibă la fel de mult sens în câțiva ani sau dacă cineva vrea să vadă cum se simte să-și facă un tatuaj înainte de a decide dacă își dorește unul pentru totdeauna.

Tatuaje în stil ignorant

Aceste tatuaje sunt, de obicei, fără culoare sau umbră, și au un fel de aspect liber. În ceea ce privește motivul pentru care acest stil este popular în acest moment (în afară de faptul că Harry Styles este un fan), Po spune: „Adaugă un umor ironic experienței, care, întâmplător, reprezintă mecanismele de adaptare ale multor oameni. Te provoc să cauți hashtag-ul #ignoranttattoo pe Instagram și să nu zâmbești — există câteva design-uri foarte distractive și o mulțime de caricaturi drăguțe”.

Selecție de imagini cu tatuaje la modă în 2023

Iată câteva imagini cu tatuaje care sunt la modă în 2023, însă îți recomandăm ca înainte să iei o decizie atât de importantă în ați alege ceva ce vei avea pe corp poate pentru restul vieții să stai de vorbă cu un artist tatuator și te gândești bine dacă acea imagine te reprezintă.

“Tatuajele vorbesc despre tine, despre personalitatea ta, despre cum ești tu ca om. Și cu siguranță, nu este o decizie pe care să o iei în două secunde. Necesită introspecție. Nu te tatua doar ca să fii cool! Dacă procedezi așa, s-ar putea ca după câteva luni să-ți dai seama că ai făcut o greșeală. Evită asta. Este ok să vedem ce este în trend, să fim tot timpul la curent cu ceea ce este nou, dar nu tot ce apare ni se și potrivește”, conchide Laurențiu Chirvulescu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net