Piţigoiul, un cântăreţ vestit

Piţigoiul, un cântăreţ vestit

Ultima actualizare:
1 73779 original jpg jpeg

Este o pasăre cântătoare extrem de răspândită în ţara noastră şi face parte din familia Paridae. Nu trăieşte doar pe teritoriul Europei, ci şi în estul Japoniei şi în sudul Indoneziei.

Dieta piţigoiului este alcătuită în principal din seminţe,insecte,păianjeni şi nuci,dar în captivitate poate fi hrănit cu seminţe de floarea-soarelui sau cu larve. Femelele depun între 5 şi 11 ouă,iar cuibul are forma unei cupe,fiind construit din muşchi,iarbă şi alte materiale moi.

Piţigoii îşi mai pot clădi cuiburile atât în scorburile copacilor,cât şi în cutii făcute de mâna omului în acest scop. Pentru că este o vieţuitoare atât de răspândită,cu numeroase subspecii,dar şi datorită faptului că trăieşte în apropierea oamenilor,piţigoiul este una dintre cele mai studiate păsări din lume.

Cântecul distinctiv,interpretat de masculi este unul dintre cele mai familiare sunete ale primăverii,spun specialiştii. Există numeroase variaţii ale aceluiaşi cântec,iar un piţigoi mascul va folosi în jur de 40 pentru a le impresiona pe femele.



Parteneri

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
bathtub jpg
mic dejun  sursa foto   Shutterstock jpg
Antos1 jpg
side view woman with cute chihuahua dog jpg
Luna noua in Balanta jpg
femeie durere de cap fotolia 23471196 subscription l jpeg
preserved food arrangement jpg
front view young female red shirt suffers from physical threats violence with shut ears cream space female cloth photo jpg
image
image