Doliu în presă! Jurnalista BBC, Deborah James, a murit la 40 de ani, din cauza unui cancer agresiv

Ultima actualizare:

Deborah James, jurnalistă britanică în vârstă de 40 de ani, a murit, după ce a fost răspusă de cancerul intestinal. Ea își luase adio de la fani în luna mai și îi anunțase că medicii nu mai puteau face nimic pentru a-i salva viața, așadar se afla acasă, alături de familie, primind îngrijiri paliative. 

Deborah James a murit la 40 de ani din cauza cancerului Sursă foto: Gettyimages
Deborah James a murit la 40 de ani din cauza cancerului Sursă foto: Gettyimages

Anunțul decesului jurnalistei a fost făcut de către familia acesteia, prin intremdiul unui medaj distribuit pe contul personal de Instagram al vedetei BBC. „Cu multă tristețe, anunțăm moartea lui Dame Deborah James, cea mai minunată soție, fiică, soră și mamă", au fost cuvintele pline de durere ale membrilor familiei, conform bbc.com

Ar putea să te intereseze și: Mesajul de adio al jurnalistei Deborah James

De când a aflat că suferă de cumplita boală, în anul 2016 și până în 2022, Deborah James a fost foarte implicată în comunitate și a continuat să muncească. Gazda podcastului BBC a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 și și-a documentat experiența pe social media.

Deborah James a strâns o sumă impresionantă pentru cercetarea cancerului 

Mai mult decât atât, ea creat Fundația BowelBabe, cu scopul de a strânge bani pentru studii clinice și cercetare în cazul cancerului. Astfel, ea ar fi reușit să adune nu mai puțin de șase milioane de dolari. 

  „Deborah a împărtășit experiența ei cu lumea pentru a aduce conștientizare, a sparge bariere, a scăpa de taboo-uri și a schimba conversația în ceea ce privește cancerul. Chiar și în cele mai grele momente, dârzenia ei de a strâge bani și a aduce conștientizare era inspirațional", se mai arată în mesajul familiei. 

Vezi și: Descoperire revoluționară pentru bolnavii de cancer? 

În luna mai, jurnalista distribuie pe contul personal de Instagram un mesaj dureros în care își anunța fanii faptul că medicii nu au o soluție pentru a-i salva viața, în ciuda tuturor eforturilor și tratamentelor pe care le-au încercat.

Deborah a mulțumit tuturor pentru sprijinul pe care i l-au acordat și a subliniat că, deși a fost o luptă grea și dureroasă, s-a simțit sprijinită și iubită la fiecare pas de către cei dragi.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
unnamed 11 jpg
banner smiley png
cub anda adam png
buscu 1 1536x1152 jpeg
image png
Maia Morgenstern jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net