După muncă și răsplată! Daniel Nuță din Rise of Empires: Ottoman a ajuns la „cârma” celui mai mare Festival de Teatru pentru copii

Daniel Nuță, actorul care l-a interpretat pe Vlad Țepeș din Rise of Empires: Ottoman, ajunge la cârma unui proiect uriaș! Cunoscut pentru implicarea în domeniul actoriei atât la nivel personal, prin spectacolele de teatru, filmele și serialele care îl implică direct, dar și cu cei mici, cărora le dedică timp prețios, zi de zi, Daniel Nuță a pregătit cel mai mare Festival de Teatru pentru copii, iar noi avem detaliile complete ale evenimentului.

Pe lângă faptul că este un actor desăvârșit, Daniel Nuță mai este și trainer la Academia Buftea, acolo unde lucrează cu o mulțime de copii. Dar, știți cum se zice...După muncă și răsplată! Acum, Daniel Nuță coordonează cel mai mare Festival de Teatru pentru copii.

31 de spectacole în 8 zile și peste 400 de copii și adolescenți cu vârste între 5 și 18 ani ce vor juca concomitent în 2 săli de teatru, sub ochii a mii de spectatori. Sunt datele celui mai mare Festival de Teatru pentru copii organizat până acum de Academia “Studiourile Buftea”, ce va avea loc între 6 și 13 februarie la Teatrul Metropolis din Capitală.

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului de Teatru este organizată, în premieră, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, astfel că intrarea la cele 31 de spectacole va fi gratuită atât pentru membrii familiilor celor peste 400 de cursanți ai Academiei, cât și pentru oricine dorește să fie spectactorul unor piese de teatru demne de marile scene.

Citește și - Daniel Nuță, Vlad Țepeș din Rise of Empires: Ottoman, totul despre relația cu actorul Cem Yigit Uzümoglu. Cum s-au înțeles la filmări

Cursanții de la Academia Studiourile Buftea au pregătit 31 de spectacole

Cele 31 de spectacole ridicate de cursanții Academiei „Studiourile Buftea” sunt realizate în funcție de nivelul lor de pregătire, adică începător, mediu sau avansat. Piesele cursanților din anul I de studiu sunt formate din monologuri scrise de ei, cu subiecte actuale, inspirate din viețile lor și puse în scenă cu ajutorul trainerilor actori și al regizorilor de teatru cu care școala colaborează. Scopul pe care l-au avut de atins a fost acomodarea cu termenii din teatru și cu noțiunile de baza ale unui actor în devenire. Pentru mulți dintre ei va fi prima dată când urcă pe scena unui teatru.

O parte din elevii de la Academia Studiourile Buftea
O parte din elevii de la Academia Studiourile Buftea

Un nivel de dificultate crescut apare în cazul celor care se află în anul II de studiu. Aceștia au ridicat spectacole inspirate din scene de 2 sau 3 personaje din texte clasice de Shakespeare, Cehov, Caragiale, Wedekind etc.

Cursanții din anul III au cea mai grea, dar și cea mai spectaculoasă misiune: să ridice un spectacol profesionist din toate punctele de vedere. Veți vedea pe Scena Mare a Teatrului Metropolis jocuri actoricești, decoruri, recuzită, costume și lumini demne de cele mai mari scene ale lumii.

Daniel Nuță, la „cârma” Festivalului de Teatru pentru copii

Pentru a crea de la 0 cele 31 de spectacole, cursanții au lucrat săptămânal, câte 3 ore, timp de 5 luni, împreună cu trainerii, actori cunoscuți, precum Daniel Nuța, Victoria Răileanu, Silviu Mircescu, Camelia Pintilie, Liviu Cheloiu, Alma Lascu, Ana Maria Moldovan sau Valentin Paraschivu.

Spectacolele se vor ține zilnic, între 6 și 13 februarie, începând cu ora 16:00, până la 22:30, iar accesul în sala este gratuit, în limita locurilor disponibile. Pentru a se asigura că au loc asigurat la spectacole, cei care doresc să participe sunt rugați să trimită un mail de rezervare la adresa office@academiabuftea.ro. Accesul în sală este asigurat în momentul în care primesc înapoi mail de confirmare. Gășiți atașat programul complet al spectacolelor.

Programul complet al Festivalului de Teatru
Programul complet al Festivalului de Teatru

Academia “Studiourile Buftea” este o școală privată de film și teatru, cu peste 500 de cursanți anual. Este singura școală de profil care realizează din buget propriu peste 30 de scurtmetraje pe an, difuzate în cinematografe și care organizează câte 2 Festivaluri de Teatru anual. Următoarea serie de cursanți, viitori oameni de film și teatru începe în luna februarie. Mai multe detalii pe www.academiabuftea.ro.

Simpaticul actor, declarații exclusive despre femeia cu care a fost surprins la cafenea

Zilele trecute, Daniel Nuță a fost surprins de paparazzii Click! la o cafenea din Capitală, în compania unei femei misterioase. Întrebat ce legătură avea cu doamna respectivă, Daniel Nuță, extrem de sincer și mereu deschis, ne-a povestit că femeia misterioasă de la cafenea este acting coach-ul său, dar și cea mai bună prietenă. Cei doi se cunosc de 10 ani și lucrează împreună la Academie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
netflix jfif
banner america express png
Faimoșii (2) Survivor România Foto Pro TVJPG
Longevitate - cuplu  varstnici - relaxare in natura FOTO Shutterstock
Netflix Pixabay jpg
bianca avram jpg