Eurovision 2022. Ce piesă va reprezenta România la Torino!

Ultima actualizare:

Sâmbătă seara, 5 martie, s-a stabilit cine ne va reprezenta la Eurovision 2022, care va avea loc la Torino, în mai. TVR a transmis în direct finala selecţiei naţionale, prezentate de Aurelian Temişan şi Eda Marcus. Zece melodii şi artiştii care le-au interpretat au fost în competiţie pentru a merge la cel mai mare concurs european de muzică. Cel care va cânta la Torino este WRS.

Finala Eurovision România a avut loc în 5 martie foto: Facebook
Finala Eurovision România a avut loc în 5 martie foto: Facebook

Finala Eurovision România 2022 a început cu un mesaj împotriva războiului început de Rusia: pe ecranul din platou a fost afişat steagul Ucrainei, cu mesajul "Împreună pentru pace”. După ce toţi cei zece artişti au urcat pe scenă, publicul a putut vota preferatul lui. Punctajul final a fost obţinut din adunarea voturilor promite din partea telespectatorilor şi a celor primite de la juriul, format din Randi, Cristian Fuar, Adrian Romcescu, Alexandra Ungureanu şi Randi.

În urma votului publicului, pe primul loc s-a clasat Dora Gaitanovici, cu 3.737 de voturi, urmată îndeaproape WRS, cu 3.497 de voturi. Pe locul 3 s-a clasat Gabriela Basco, cu 1.048 de voturi.

Tabelul cu punctajul obţinut de cei clasaţi pe primele poziţii la Eurovision România captură TVR
Tabelul cu punctajul obţinut de cei clasaţi pe primele poziţii la Eurovision România captură TVR

După ce au fost adunate şi voturile juriului, Dora Gaitanovici s-a clasat pe locul 3. "Aş vrea să mulţumesc publicului, pentru că ne-a votat",a spus Dora.

WRS a fost cel care a obţinut cel mai mare punctaj, aşa că el va reprezenta România la Eurovision 2022, cu piesa "Llmame".

Ordinea în care au cânta cei zece finalişti

Ordinea în care au intrat pe scenă cei zece artişti a fost următoarea: Andrei Petruş, Alex Parker şi Bastien, Gabriel Basco, Vanu, Petra, Moise, Minodora, Cream și Diana Bucșa, Kyrie Mandel, Dora Gaitanovici şi WRS. 

Şapte finalişti Eurovision, pe scena de la Bucureşti

În finala Eurovision România au fost invitaţi şi şapte participanţi la ediţiile anterioare ale concursului european:  Zdob și Zdub, cu piesa „Trenulețul” (Republica Moldova), Ronela Hajati, cu „Secret” (Albania), Vladana cu melodia „Breathe” (Muntenegru), We Are Domicu piesa „Lights off” (Cehia), Andrea cu „Circles” (Macedonia de Nord), Ștefan cu piesa „Hope” (Estonia) și Intelligent Music Project cu „Intention” (Bulgaria).

Jamala din Ucraina, moment emoţionant la Eurovision România

Întreaga seară a fost marcată de apeluri la pace şi solidaritate cu Ucraina, iar invitată specială a fost cântăreaţa Jamala, care a reprezentat Ucraina în 2016 şi care acum este refugiată în România. Jamala a interpretat piesa "1944". 

Jamala, pe scena Eurovision România captură TVR
Jamala, pe scena Eurovision România captură TVR

"Doresc să invit pe toţi, ca noi, să oprim acest război. Îmi este greu. Din partea tuturor femeilor care se află acum ascunse. Mii de oameni au fost ucişi. Doresc ca Europa să ştie. Acest război ne reprezintă pe fiecare. Spuneti nu distrugerii şi uciderii copiiilor. Vreau să mulţumesc României, ca vecin, că a decchis prima graniţele", a declarat Jamala.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!      

image
image
image
image
image
image
film pixabay jpg
dana budeanu jpg
juriul tcdu webp
netflix pixabay jpg
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
Îndrăgita artistă s-a declarat cucerită de Sri Lanka
Mihaela Bilic jpg
Cântăreața își sărbătorește partenerul de viață în Italia
image
actualitate.net
image
actualitate.net