Maia Morgenstern a spus adevărul. De ce nu și-a vopsit părul niciodată: îl poartă grizonat cu mândrie: „Nu vreau să...”

Maia Morgenstern, una dintre cele mai remarcabile, apreciate și iubite actrițe românești face dezvăluiri emoționante despre anumite decizii pe care le-a luat de-a lungul timpului. Înzestrată cu o furmusețe răpitoare, la cei 61 de ani reușește să emane aceeași energie feminină remarcantă în jurul ei. Nu este adepta operațiilor estetice și a diverselor intervenții la nivelul feței, iar acest lucru se observă în naturalețea care o caracterizează dintotdeauna. A ales să păstreze culoarea naturală a părului, motivul fiind unul emoționant. 

Maia Morgenstern / foto: Arhiva Click!
Maia Morgenstern / foto: Arhiva Click!

Actrița păstrează vie amintirea mamei sale și rememorează cele mai frumoase momente din viața acesteia. Faptul că a ales să poartă părul alb are o poveste în spate, care face trimitere tot la ființa care i-a dat viață. 

Maia Morgenstern: „Mama își purta părul alb”

Invitată într-un podcast, marea actriță a fost întrebată despre motivul pentru care alege să își poarte părul alb. Cu toate că din ce în ce mai multe vedete din showbiz nu permit unui fir alb să treacă nepătat de nuanța vopselei, Maia Morgenstern se diferențiază de ele. 

Alege să poarte părul alb căci doar așa se simt mai aproape de cea care i-a dat viață. A mărturisit că seamănă extrem de mult cu mama sa și ori de câte ori se așează în fața oglinzii, reușește să își aducă aminte de ea. 

„Port părul alb dintr-o cochetărie, că așa am eu curajul meu. Dar mă și întâlnescu cu mama în oglindă. Da, mă întâlnesc cu ea. Iar nu vreau să vă întristez. Se spune, și cred că se spunea pe drept cuvânt că semănam, semăn foarte mult cu mama mea. Și acum, privind o fotografie, alta... nu am multe fotografii de-ale mamei din tinerețe, că așa a fost să fie și îmi pare rău. Dar așa cum o știu și cum o țin minte în ultimii ani, din ce în ce mai mult semăn acum cu mama. 

Mama își purta părul alb și am convingerea că mă întâlnesc cu mama în oglindă. Îmi lipsește mama. Dar aș aduce, aș trage către mine, aș copia, m-aș inspira din optimismul ei și umorul ei. Avea un umor teribil și o autoironie - semn de mare inteligență”, a mărturisit actrița, în cadrul podcastului Crăciun tot anul.

Mama actriței, de o inteligență sclipitoare! 

În trecut, Maia Morgenstern povestea trecutul plin de lipsuri pe care l-a trăit. Lipsurile materiale și-au pus amprenta în sânul familiei actriței, însă a fost înzestrată cu părinți care i-au insuflat valori morale prețioase. Mama Maiei a fost de profesie informatician și s-a numărat printre primii din această țară.

„Am avut o copilărie complicată, marcată de lipsuri, de nevoi. Niciodată spirituale, niciodată culturale, niciodată la nivel de cunoaștere, de atenție, de căldură, de îngrijire, de energie, de timp și de atenție, pe care părinții mei, familia mea mi-au dăruit-o. Lipsuri materiale, evident. Îmi doream tot felul de chestii. Muream de ciudă când cei de-o seamă cu mine, colegii mei, aveau un sandwich mai bun ca al meu, sau un costum de jeans, sau bentiță față de cum aveam eu. Sufeream, îmi era ciudă și mă burzuluiam. Nu aveam televizor. 

Tata nu îngăduia televizor acasă. Asta mi-a permis să citesc mai mult. Nu am fost un copil care să citească ușor, să fiu un geniu. S-au luptat cu mine mult. De ce să citesc eu când adoram să-mi citească mama? Adoram vocea mamei și felul în care citea. O adoram. Învățam pe dinafară ce îmi citea mama. Apoi stăteam cu ochii în carte și ”citeam”, însă uitam să dau pagina. Tata a fost cel care a stat acasă prin forța lucrurilor.

Mama mergea la muncă, era informatician. Unul dintre primii informaticieni ai țării acesteia, în 1970, când s-a înființat Institutul ICI.

Odată, am făcut o boală a copilăriei și tata îmi citea, și mă păzea să nu mă scarpin, iar el, la un moment dat, a obosit și am citit singură. Și, de atunci, cineva nu s-a mai oprit. Și evadez în lectură.... Ce jocuri aveam, dar tot timpul aveam ce să fac. Cum aș fi făcut să termin lecțiile mai repede. Fără mama, nu puteam să fac lecții. Părinții mei m-au învățat cum să învăț. Teatrul radiofonic era important, neavând televizor, și nu aveam ce să discut cu cei de vârstă mea”, mărturisea actrița acum ceva timp la  DD Show Podcast, cu David Dobrincu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net