Mircea Dinescu, poveste captivantă cu Radu Beligan! „Ar vrea să vă pipăie...”

Ultima actualizare:

Mircea Dinescu a relatat o poveste captivantă care îl are un rolul principial pe regretatul Radu Beligan. În timpul unei emisiuni TV, carismaticul scriitor a reușit să le trezească telespectatorilor simțurile în momentul în care și-a amintit un episod scurt petrecut spre apusul vieții maestrului Beligan.

image

Totul s-a întâmplat într-o noapte liniștită la Sibiu. Celebrul actor, care s-a stins din viață în vara lui 2016, și Mircea Dinescu erau prinși într-o conversație când au trecut pe lângă un cuplu. Imediat, o doamnă i-a abordat cu un pic de disperare în voce.

„Am trăit o chestie foarte interesantă la celebrul festival de la Sibiu. Veneam seara cu Beligan, cu un an sau doi înainte să moară, și la un moment dat, mergeam spre hotel, vine o doamnă: «Domnul Beligan, domnul Beligan, v-aș ruga ceva”, a precizat Mircea Dinescu în emisiunea „Poezie și Delicatețuri”, difuzată la Prima TV.

Foarte surprinzător: Recunoști actorul? Un star de cinema s-a transformat radical pentru noul său film

Aici povestea lui Mircea Dinescu începe să devină excepțională. Soțul femeii era orb. Bătrânul, care nu-l văzuse niciodată la față pe Radu Beligan, l-a recunoscut pe marele actor doar după voce, acesta ascultând de nenumărate ori teatru la microfon.

„A trecut Beligan pe lângă noi. N-ai putea să-l chemi puțin?”, ar fi spus bărbatul către femeia care l-a abordat pe maestrul Beligan.

Radu Beligan, recunoscut pe stradă de un orb, doar după voce. Ce i-a spus bătrânul după ce „l-a pipăit pe față”

„El ascultă teatrul la microfon de ani de zile și ar vrea să vă pipăie”, i-ar fi transmis doamna lui Radu Beligan, conform lui Mircea Dinescu.

Marele actorul al teatrului românesc a acceptat cererea inedită. În momentul în care l-a întâlnit pe bărbat, acesta i-a spus că îl admiră de peste 50 de ani. Apoi l-a rugat să se apropie, dorindu-și să-l atingă pe chip pentru a-și da seama cum arată.

După ce „l-a pipăit pe față”, bătrânul i-a spus lui Radu Beligan că arată exact cum și l-a imaginat, a povestit Mircea Dinescu în timpul emisiunii „Poezie și Delicatețuri”.

Află: Secretul lui Tom Cruise, dezvăluit de un actor celebru! „El va nega categoric acest lucru”

Povestea fascinantă a pornit de la o discuție pe care a purtat-o scriitorul cu invitata lui din acea ediție, îndrăgita Irina Margareta Nistor. Printre altele, cei doi au vorbit despre perioada demult apusă când în România era o modă să se aculte teatru radiofonic.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Deea Maxer a povestit că ea a luat decizia de a se separa de bărbatul cu care a trăit timp de 18 ani
cub ioana ginghină cristian pitulice png
image png
image png
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
image png
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net