Netflix, în mijlocul unui scandal imens. Decizia luată de platforma de streaming, după tragedia submersibilului Titan

Ultima actualizare:

Unii utilizatori de pe rețelele de socializare au criticat Netflix, după ce platforma de streaming a luat o decizie, la câteva zile după tragedia fatală a submersibilului Titan, când implozia submarinului a ucis cinci persoane. Netflix depășește limitele decenței în acest moment”.

Decizia luată de Netflix care a scandalizat publicul / Foto: Shutterstock
Decizia luată de Netflix care a scandalizat publicul / Foto: Shutterstock

Netflix se confruntă cu reacții negative pentru că a decis, la câteva zile după implozia submersibilului Titan, care a ucis cinci persoane, să difuzeze filmul „Titanic”, realizat de James Cameron în 1997. „Oamenii au murit într-un accident tragic la epava Titanicului, iar acum să valorifici momentul pentru a strânge spectatori este mai mult decât dezgustător”, a scris un utilizator pe Twitter, potrivit Variety. 

„Titanic” revine pe Netflix de la 1 iulie

Astfel, la câteva zile după incident, Netflix a anunțat că filmul premiat cu premii Oscar, cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în roluri principale, va reveni pe platforma de streaming la 1 iulie. Încă de atunci, multe persoane i-au criticat decizia, considerând că Netflix „încearcă să capitalizeze pe seama unei tragedii triste”. Însă, decesele membrilor de la bordul submersibilului Titan - miliardarul Shahzada Dawood (48 de ani), unul dintre cei mai bogați oameni din Pakistan, fiul său, Suleman (19 ani), miliardarul britanic Hamish Harding (58 de ani), CEO al Action Aviation din Dubai, veteranul marinei franceze Paul Henry Nargeolet (73 de ani) și Stockton Rush (51 de ani), CEO al OceanGate - au fost anunțate pe 22 iunie.

Dacă pelicula „Titanic" va reveni pe Netflix pe 1 iulie, rămâne de văzut. Platforma de streaming a încheiat acordul de licențiere cu mai mult de câteva luni înainte de această dată și această tragedie (cu alte cuvinte, cu mult înainte ca submersibilul Titan să dispară).

Dar comentariile negative de pe rețele de socializare nu au întârziat să apară. „Faptul că Netflix difuzează Titanic la o săptămână după incidentul de la OceanGate este dezgustător”, „Netflix depășește limitele decenței în acest moment”, „Nu credeam că Netflix se va coborî atât de jos încât să adauge Titanic la lista lor de streaming în această perioadă”, „Ei nu dezamăgesc niciodată pentru a arăta tuturor cât de lacomi sunt”, au fost doar câteva dintre părerile utilizatorilor Twitter. 

James Cameron, despre tragedia submersibilului Titan

De asemenea, regizorul filmului de succes „Titanic”, James Cameron, a fost surprins de asemănarea dintre scufundarea navei Titanic și tragedia submersibilului Titan, a cărui epavă a fost descoperită în Oceanul Atlantic.

„Sunt surprins de asemănarea cu dezastrul Titanic-ului însuși, unde căpitanul a fost avertizat în mod repetat despre prezența gheții direct pe cursul navei și, în ciuda acestui fapt, a mers înainte cu viteză maximă pe o noapte fără lună. Drept urmare, mulți oameni au murit. Avem de-a face cu o tragedie similară care s-a întâmplat exact în același loc, după ce avertismentele nu au fost luate în considerare. Acea navă Titanic este pe fundul oceanului nu din cauza naturii oțelului sau a compartimentelor sale, ci doar din cauza erorilor de navigare. Acum, lângă acea epavă mai este una, din același motiv”, a declarat el, potrivit sursei menționate.

Filmul de succes „Titanic" va fi disponibil pe platforma de streaming Netflix din S.U.A. și Canada începând cu 1 iulie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Juriul Românii au talent foto Pro Tv
maria carneci jpg
image png
În ce filme au mai jucat actorii din Las Fierbinți  Constantin Diță este Giani jpeg
cub carmen tănase png
Chefi la cutite sezonul 12 4 jpg
Suleyman Magnificul
chefi la cutite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net