„Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi Vaslui, afectate de inundațiile provocate de ciclonul Boris.

image

În urmă cu mai mult de o săptămână, mii de gospodării din judeţele Galaţi şi Vaslui erau măturate de ape. Suferinţele şi pagubele au fost imense: pierderi de vieţi omeneşti, case dărâmate, culturi distruse, şcoli şi grădiniţe închise. Solidară cu oamenii din zonele sinistrate, Televiziunea Română a lansat campania umanitară „Împreună facem bine!”.

Miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, la TVR 1, „Punctul critic” vă invită să urmăriţi o ediţie specială dedicată situaţiei oamenilor din zonele afectate de inundaţii. Într-un duplex Bucureşti - Galaţi, moderat de Alina Stancu, din studioul Televiziunii Române şi Irina Păcurariu, în direct de la Cudalbi, reprezentanţi ai Crucii Roşii, UNICEF, autorităţi locale, reprezantanţi ai societăţii civile, localnici, victime ale inundaţiilor devastatoare şi salvatori vor face o evaluare la zi a situaţiei şi vor încerca să afle cauzele care au dus la dezastru, ce nevoi urgente au locuitorii din zonă şi ce soluţii au pregătite autorităţile pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

„Îi invităm din nou pe oameni să se alăture campaniei noastre „Împreună facem bine!” şi să aducă la corturile amplasate în curtea Televiziunii Române tot ce pot și este necesar pentru reconstrucția locuințelor dărâmate de viituri. Reprezentații Crucii Roșii Române, organizație care s-a alăturat campanie, vor fi alături de mine în studioul de la București. Jurnalista Ilinca Năzarie va veni cu cele mai noi informații din zonele calamitate, iar din Cudalbi, județul Galați, Irina Păcurariu va avea ca invitați voluntari, salvatori, autorități locale și localnici care vin să ne împărtășească din experiența traumatizantă a acestui episod de ploi devastatoare. Fiți alături de noi la o ediție specială a emisiunii „Punctul Critic”, a spus Alina Stancu.

Copiii sunt cei mai afectaţi emoţional de inundaţiile care au lovit judeţele din Moldova. Ei şi-au văzut locuinţele distruse şi lucrurile de strictă necesitate dispărând într-o singură noapte. Despre copiii din aceste zone şi familiile lor vom vorbi în ediţia specială cu Despina Andrei, director de comunicare UNICEF.

„La 10 zile după inundaţiile devastatoare din zonă, mergem la Galaţi pentru o ediţie specială în care subiectele sunt situaţia sinistraţilor, strategiile viitoare ale autorităților, efortul salvatorilor. O asemenea catastrofă adună oamenii, ceea ce sperăm să facem şi noi, nu doar cu emisiuni de televiziune, ci şi cu o campanie umanitară care are deja ca parteneri cele mai importante ONG-uri din România. Doar dacă vom fi mulți şi hotărâţi să facem bine am putea reuşi să facem viaţa acelor oameni suportabilă”, a adăugaz Irina Păcurariu.

Odată cu retragerea apelor, mulţi dintre localnici sunt nevoiţi să o ia de la zero. În programele informative ale Televiziunii Române, inclusiv prin intermediul ediţiei speciale „Punctul critic” de miercuri, 25 septembrie, de la ora 18:30, la TVR 1, telespectatorii îşi pot arăta solidaritatea faţă de cei greu încercaţi de natura dezlănţuită şi se pot alătura campaniei TVR, „Împreună facem bine". Pentru sinistraţi, hainele sunt deja suficiente, dar încă au nevoie de produse de construcţie şi curăţenie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Radu Cosarca Mona Niculici
Banner George Mihăiță
netflix pixabay jpg
petronela rotar captura video jpg
lia sotia sotului meusezon 26 1 webp
netflix shutterstock jpg
larisa uta facebook jpg
Radu Valcan Insula iubirii (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net