Roxana Hulpe: „Am crescut lângă biserică, la propriu". Puțină lume știe că...

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

A ales să revină pe micile ecrane la doar două luni după ce a devenit mamă. Roxana Hulpe consideră că are „cea mai frumoasă meserie din lume”. Pentru cea mai recentă ediţie a revistei Click! TV, cel mai citit ghid tv din România, ştirista de la PRO TV a deyvăluit amănunte foarte interesante din biografia sa... 

Roxana Hulpe a revenit la job după numai trei luni de la şatere / foto: arhiva personală
Roxana Hulpe a revenit la job după numai trei luni de la şatere / foto: arhiva personală

Acum prezintă Ştirile PRO TV în fiecare weekend, aşadar reuşeşte uşor să împace noile responsabilități de părinte cu jobul. Roxana ne-a povestit despre toate acestea într-un interviu despre viaţă, aşa cum este ea, atât în faţa camerelor de luat vederi, cât şi în spatele lor.

Click!: Roxana, bine ai revenit pe micile ecrane. Cum de te-ai întors atât de repede, la doar două luni de la naștere?

Roxana Hulpe: Bine v-am regăsit, mi-ați lipsit! Asta le-am zis telespectatorilor în prima zi. M-am întors când Zora a împlinit 3 luni, iar revenirea mea la muncă a coincis cu dormitul fetiței toată noaptea. Așadar, pare că a fost momentul perfect. Am simțit că trebuie să fac asta și să echilibrez astfel stările prin care trece o proaspătă mămică. Sunt câteva ore, în care e adevărat că mintea îmi e la cea mică minut de minut, însă fac și ceea ce îmi aduce mie bucurie profesional. Nu am vrut să mă rup pentru mult timp de știri, pentru că e și un domeniu cu care trebuie să ținem pasul și îmi era și foarte dor de tot ce implică acest job: noutăți, informații, live, colegi. 

Roxana Hulpe: „Am cea mai frumoasă meserie din lume"

image

Cum reușești să împarți viața de proaspătă mămică și responsabilitățile de la job, care este secretul?

Secretul e că nu e nici un secret, pentru că nu simt că merg la muncă, deși sună a clișeu. La PRO TV e o familie cu care eu am împărțit până acum și toate bucuriile, și altele mai puțin plăcute din viața personală. Dar oricum, în momentul în care ajung în redacție sau în studio, schimbăm setările și intrăm în modul de concentrare timp de patru ore, cât suntem live cu primele știri ale zilei, în weekend. În pauze verific dacă e totul în regulă acasă, dacă Zora e bine, dau indicații, evident, iar în câteva minute sunt pe post liniștită, cu mintea la ceea ce am de transmis. Zora e pe mâini bune cât sunt eu la muncă, iar asta îmi dă siguranță și încredere. Poate acesta să fie secretul, să existe încredere în cei care au grijă de ea. 

Și care e rutina zilelor tale acum, de poți face față?

Sunt la dispoziția Zorei clipă de clipă. Însă ne și odihnim amândouă bine, pentru că doarme toată noaptea, așa că am energie pentru orice are ea nevoie, plus toate celelalte de făcut. Nu e nimic complicat, totul curge natural. Am avut până acum parte doar de bucurie și liniște, nu au fost nopți foarte grele, astfel încât să fim epuizați și noi, și ea. Ne trezim în jur de 7 dimineața cu joacă, iar peste zi sunt multe alte reprize de somn, când eu mă pot ocupa de ceea ce am de făcut fie prin casă, fie lucruri legate de job. Iar în weekend, când sunt la știri, se ocupă soțul meu de ea. 

Roxana Hulpe: «Sunt mult mai așezată acum»

Ce prezinți acum, în ce zile și la ce ore?

Sunt la Știrile PRO TV weekend de weekend. Prezint principalele știri ale zilei sâmbăta și duminica, împreună cu Cosmin Stan, de la 7 la 10. Partea de teren e pusă deoparte puțin, în timpul săptămânii mă ocup doar de Zora.

Ce îți place cel mai mult la jobul tău?

De fiecare dată o spun: e cea mai frumoasă meserie din lume. Informațiile la zi, oamenii pe care îi cunoști, situațiile prin care treci zi de zi, adrenalina emisiilor live. În fiecare zi învăț ceva nou, asta e frumusețea. 

Și cum simți că s-a schimbat viața ta de când ai devenit mămică?

Mult. S-a schimbat mult, însă pare că e dintotdeauna așa. Toată atenția e îndreptată spre Zora, la fel și grija, și toată iubirea lumii. E ea, e timpul cu ea, apoi restul, în măsura în care se poate. Înțeleg mult mai bine grija permanentă pe care o poartă cu ei părinții și iubirea asta uriașă. Sunt mult mai așezată acum, cântăresc foarte bine lucrurile și le întorc pe toate părțile. A venit și acest moment, pentru că eu eram o repezită, o nerăbdătoare și nu funcționam după planuri. Eh, acum am toată răbdarea din lume cu ea, cu mine, dar și cu ceilalți. Cred că la acest capitol s-a schimbat ceva profund în mine. 

Părinții tăi sunt preot (tatăl) și profesoară de Religie (mama), cum crezi că ți-a influențat asta formarea ta?

Încrederea pe care o am în mine e datorită lor și cu care am făcut atât de multe lucruri până acum. Iubirea cu care am fost crescută și prezența lor necondiționată în momentele cheie din viața mea: primii pași, grădinița, prima tabără, serbări, primele zile de școală, dezamăgiri, pe toate le-am trăit cu ei. Iar asta m-a ajutat fantastic. Am crescut lângă biserică, la propriu, și, deși tata nu m-a obligat niciodată să merg la slujbe, văzând că el face acest lucru m-a ajutat și pe mine să fiu aproape de Dumnezeu, să mă rog seară de seară și să cinstesc bunătatea. Mama e cea strictă. Și azi. Lecțiile erau lecții, știți voi. Ea e cu programul bine stabilit de la care nu ne abăteam. Nici nu puteam avea o „cea mai bună prietenă altfel”, ea fiind serioasă, punctuală și cu planuri. A echilibrat relația. 

Rafila Zora este numele fetiței tale. Ce reprezintă aceste nume și cine le-a ales?

Eu sunt Rafila, bunica din partea tatălui e Rafila și am vrut ca ea să fie și Rafila, fiind și un nume biblic. Zora e Zori de Zi, e raza noastră de Soare care ne-a luminat viața. Așa îi și spunem, Zora Zorilor.

Ești născută de ziua copilului, cum sărbătoreai de obicei în copilărie această dată?

Din nou cred că am și cea mai frumoasă dată de naștere. Era o bucurie încă din copilărie și partea grozavă e și azi, că nimeni nu uită de ziua mea, n-au cum. Casa parohială unde locuiesc și azi ai mei și unde am crescut eu e chiar în curtea bisericii, aici, de ziua mea, făceam petrecere cu toți copiii de la grădiniță, mai târziu de la școală. Era plină curtea de chicote de bucurie și baloane. An de an mi-am sărbătorit ziua. Și acum e la fel.

Dar acum... că de ziua ta e și ziua copilului tău?

Ei, de anul acesta lucrurile stau altfel. Ziua mea e ziua ei, iar petrecerea mea va fi în primul rând petrecerea ei. Nu puteam avea un cadou mai frumos decât o fetiță ruptă din zorii zilei de ziua mea. Cu siguranță de acum 1 iunie e despre ea, iar eu îi promit că voi rămâne copilul de lângă ea și împreună să fim bucurie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net