S-a terminat „Better Call Saul”, serialul considerat cea mai bună producție din universul „Breaking Bad”

Ultima actualizare:

Fanii universului „Breaking Bad” vor ține minte luna august a anului 2022, întrucât ultima poveste din linia narativă pornită de Vince Gilligan în urmă cu ani buni s-a încheiat.

Este vorba despre serialul „Better Call Saul”, despre avocatul Jimmy McGill devenit Saul Goodman și interpretat magistral de actorul Bob Odenkirk.

Ultimul episod a fost difuzat în luna august

Dintr-un puști frustrat, aflat în căutarea afirmării, mereu în umbra fratelui mai mare, Jimmy își folosește calitățile de golan de ocazie pentru a deveni el însuși un avocat de succes.

Pe parcurs, trăiește o poveste sinceră de dragoste cu o colegă și, atunci când ajunge să o pună în pericol, din cauza unor legături dubioase, amandoi renunță cu greu la relația devenită căsnicie.

Citește și: Rafael Quintero, spaima FBI-ului, a fost prins! Cel mai căutat traficant de droguri s-a ascuns 8 ani

„Better Call Saul” înglobează mai multe linii narative. Este un spin-off, un prequel și un sequel, totodată, o combinație riscantă, dar închegată exemplar de producători.

Practic, povestea originală, „Breaking Bad” urmărește evoluția unui profesor de chimie, bolnav de cancer, care devine producător de metamfetamină, alături de un fost elev, consumator înrăit de stupefiante.

Profesorul Walter White, cunoscut drept Heisenberg în cercurile traficanților din orașul american Albuquerque, din New Mexico, este interpretat de Bryan Cranston.

Finalul narativ al universului „Breaking Bad”

Elevul, Jesse Pinkman, este interpretat de Aaron Paul. Cei doi devin o veritabilă forță atunci când avocatul Saul Goodman îi pune în contact cu un mare producător de droguri sintetice.

La finalul seriei originale, profesorul este ucis, iar elevul devine prizonierul unei grupări rivale.

Dacă povestea lui Walter White se încheie, la finalul „Breaking Bad”, deznodământul situației în care rămăsese Jesse Pinkman este dezvăluit în filmul „El Camino: A Breaking Bad Movie”, lansat de Netflix, în 2019.

Filmările la „Better Call Saul” au debutat imediat după finalizarea seriei „Breaking Bad”. Timp de șase sezoane, producătorii au dezvoltat un fir narativ conceput atât de bine și cursiv, încât fanii au declarat că serialul a depășit cu mult seria originală, o performanță greu de obținut în cinematografie.

Citește și: Să vezi și să nu crezi! Un bărbat din Râmnicu Vâlcea și-a uitat geanta plină ochi cu droguri, la mall-ul din oraș

La finalul lunii iulie, în Albuquerque, unde au fost turnate toate producțiile, a fost inaugurată o statuie din bronz a celor două personaje, Walter White și Jesse Pinkman.

La eveniment au participat și cei doi actori consacrați, Bryan Cranston și Aaron Paul. Inițiativa a fost criticată vehement de unele autorități locale și reprezentanți ai societății civile, pe motiv că sunt glorificați traficanții de droguri.

Le-au inaugurat statui în orașul în care au filmat cele trei producții

Primarul din Albuquerque a ținut să specifice că nu este cazul, întrucât concluziile showurilor sunt cele mai importante. Ce-i drept, fiecare personaj din cele trei producții și-a asumat faptele comise, show-urile neavând cele mai fericite finaluri.

Un lucru e cert. Universul „Breaking Bad” este strâns legat de orașul Albuquerque, poveștile confundându-se cu această localitate. Tocmai de aceea, echipe de producție și actorii din cele trei distribuții au mulțumit de fiecare dată localnicilor și autorităților locale pentru ospitalitate și o excelentă colaboare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
unnamed 11 jpg
banner smiley png
cub anda adam png
buscu 1 1536x1152 jpeg
image png
Maia Morgenstern jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net