Video / Gestul prin care Macron și-a creat milioane de dușmani. Cum a ascuns 80.000 de euro într-o apariție TV

Ultima actualizare:

Situația în Franța se agravează tot mai tare pe zi ce trece din cauza protestelor, iar peisajul socio-politic al țării este absolut dezolant. În acest timp, președintele Emanuel Macron face gesturi ce revoltă populația. Ce a putut să facă în timpul unui interviu, aflați acum!

banner emmanuel macron png

Potrivit CNN, președintele francez Emmnuel Macron a fost criticat după ce și-a scos de la mână ceasul de lux în timpul unui interviu despre modificările aduse pensiilor. În acest timp, Franța este cuprinsă de proteste și greve din cauza deciziei președintelui francez de a crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani. Reprezentanții președintelui au declarat că acesta a dat jos ceasul pentru că acesta făcea zmogot când se lovea de masă. 

Totuși, gestul său a fost analizat în detaliu, iar unele voci susțin că ceasul reflectă faptul că Macron se afișează într-un mod ostentaiv, având în vedere modul în care se poziționează populația față de acesta. Mai exact, în timp ce țara arde, baba se piaptănă, cam așa putem rezuma cum a fost privit acest moment de către oameni.

În timp ce unii au afirmat că ceasul președintelui valora până la 80.000 de euro, Palatul Élysée a spus că acest lucru nu este adevărat și că președintele purta un model Bell & Ross BR V1-92,  personalizat cu o stemă. Prețurile online pentru acest ceas, fără personalizare, sunt cuprinse între 1.660 și 3.300 de euro. L-a purtat regulat de mai bine de un an și jumătate", se arată într-un comunicat.

Momentul jenant în care a fost surprins Macron

Incidentul a avut loc în timpul unui interviu de miercuri în care președintele își justifica motivele pentru ridicarea vârstei de pensionare. În timp ce acesta își sprijinea antebrațele pe masă, s-a auzit un zgomot surd, provocat de ceasul de la mână care lovise masa. Președintele și-a băgat mâinile sub masă, unde și-a desfăcut ceasul pe care îl purta. Desigur, criticile din partea colegilor politicieni nu au întîrziat să apară. 

Președintele celor bogați nu și-a purtat niciodată atât de bine numele", a spus Farida Amrani, de la partidul opoziției de stânga La France Insoumise. 

Președintele Macron a fost mult timp criticat de rivalii săi politici pentru că îi susține pe cei bogați. În februarie, el a fost atacat pentru că i-a acordat lui Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cea mai înaltă distincție a Franței, în timp ce oamenii erau în stradă și protestau cu privire la viitorul lor financiar.

Macron își dă jos ceasul de 80 000 € de la mână în timpul unui interviu despre creșterea vârstei de pensionare 00 00 05 142 png

În mod ironic, dl Macron s-a autointitulat uneori stăpânul ceasurilor", deoarece îi place să stabilească ritmul politicii franceze.

Legat de noua lege, președintele Franței a susținut că modificările aduse vârstei de pensionare sunt necesare pentru ca bugetul de pensii să nu intre în deficit. Guvernul său a decis săptămâna trecută să folosească o putere constituțională specială pentru a forța adoptarea reformei fără un vot, după ce și-a dat seama că va avea dificultăți în a trece în Adunarea Națională. Măsura a declanșat două voturi de neîncredere, la care Guvernul a rezistat. Pe lângă proteste, au existat greve de amploare care au implicat lucrătorii din transporturi, profesorii, gunoierii și lucrătorii din rafinăriile de petrol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay png
unnamed 11 jpg
banner smiley png
cub anda adam png
buscu 1 1536x1152 jpeg
image png
Maia Morgenstern jpg
Gabriela lucutar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net