Am rămas fără românce la Australian Open: Sorana Cîrstea, eliminată în optimi

Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea nu i-a putut rezista jucătoarei clasate pe locul 9 în lume, Iga Swiatek, și a fost eliminată pentru a doua oară în carieră în optimile de finală la Australian Open.

Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la Australian Open (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la Australian Open (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Sorana Cîrstea a luat primul set și ne-a dat mari speranțe că vom asista la o surpriză, dar mult mai tânăra sa adversară și-a revenit și s-a calificat în sferturile de finală. Iga Swiatek s-a impus cu scorul de 5-7, 6-3, 6-3 și va juca în turul următor contra învingătoarei din partida Kaia Kanepi - Arina Sabalenka, aceasta din ură fiind a doua favorită a competiției. Meciul a durat două ore şi 28 de minute.

În urma eliminării Soranei, România nu a mai rămas cu nici o reprezentantă în primul turneu de Grand Slam al anului. În cursul dimineții, Simona Halep fusese, de asemenea, scoasă din cursă de franțuzoaica Alize Cornet. La finalul partidei, jucătoarea noastră acuzase probleme de sănătate cauzate de căldura infernală de la Melbourne.

După această eliminare, Sorana Cîrstea va urca până pe locul 31 în clasamentul mondial. Cel puțin pe această poziție este în ierarhia live. Spre deosebire de ea, Simona Halep s-a prăbușit serios în clasament. Ea va ocupa de luni, în cel mai bun caz, locul 23 în lume, ceea ce reprezintă cea mai slabă poziționare în ierarhia mondială din 2013 încoace.

image
image
image
image
image
image
Halep jpg
Mikael Ymer, Getty jpg
Mirel Radoi, EPA jpg
Sepsi OSK Sfantu Ghoerghe, Sportpictures jpg
halep jpg
Diego Maradona, Getty Images jpg