Simona Halep va ocupa cel mai slab loc în clasamentul WTA din 2013 încoace

Ultima actualizare:

Eșecul cu Alize Cornet, din optimile de finală ale Australian Open are consecințe și în ceea ce privește poziționarea Simonei Halep în clasamentul mondial WTA. Ea va coborî vertiginos în ierarhie.

Simona Halep a părăsit Australian Open (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Simona Halep a părăsit Australian Open (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

La începutul anului, Simona declara că principalul obiectiv al ei este revenirea în Top 10 mondial. Începuse sezonul pe locul 20 și victoria din primul turneu al anului, Melbourne Summer Set 1 îi asigurase un salt de cinci poziții, până pe 15 în lume. Numai că odată cu startul Australian Open, Halep a pierdut 540 de puncte și a fost aruncată în afara Top 20 mondial. La un moment dat ieșise și din primele 25 de jucătoare ale lumii, dar cele trei victorii obținute la Melbourne au mai redresat situația cât de cât. Nu de tot, pentru că acum, eliminată fiind de Alize Cornet în optimile de finală, scor 6-4, 3-6, 6-4, după un meci în care greșelile au fost mai numeroase decât reușitele, Simona Halep se află în ierarhia live pe locul 23.

Evident, fiind în drum spre casă ea nu mai poate urca în clasament ci, în cel mai rău caz, să coboare. Ea simte amenințarea altor câtorva jucătoare care ar putea trece peste ea în clasament, iar printre acestea inclusiv Sorana Cîrstea, care dacă va ajunge în semifinalele turneului de la Antipozi - joacă luni, de la ora 9.40, în optimile de finală - atunci va redeveni racheta numărul 1 a României.

Dar chiar și dacă va rămâne pe locul 23, Simona se va întoarce în timp cu aproape nouă ani. Pentru că ultima dată când a fost pe această poziție era în săptămâna 19-25 august 2013! De atunci, ea a fost mereu mai sus de acest loc, în cea mai mare parte a timpului în Top 5 mondial chiar.

Prăbușirea Simonei Halep în ierarhia computerizată a WTA a început anul trecut, odată cu accidentarea gravă suferită în timpul turneului de la Roma.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net