Apelul gimnasticii la donații naște controverse: replica Elisabetei Lipă

Ultima actualizare:

În contextul în care conducerea Federației Române de Gimnastică (FRG) a atras atenția că nu se descurcă din punct de vedere financiar, dat fiind că echipa feminină de gimnastică artistică s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice şi urmează să meargă la Paris, Elisabeta Lipă a oferit o replică. 

Elisabeta Lipă, președinte cu rang de secretar în stat al noii ANS (FOTO: Sportpictures)
Elisabeta Lipă, președinte cu rang de secretar în stat al noii ANS (FOTO: Sportpictures)

„Din punctul meu de vedere, este foarte tristă această reacție a FRG, în frunte cu doamna președinte Carmencita, având în vedere că această federație are al treilea buget primit de la Ministerul Tineretului și Sportului, respectiv Agenția Națională pentru Sport. Acest buget este în jur de șase milioane și jumătate. Comitetul Olimpic și Sportiv Român finanțează gimnastica cu aproximativ patru milioane de lei. Fundația Casa Campionilor a pornit un proiect din 2014 și finanțează aceste sportive care s-au calificat la Jocurile Olimpice, iar cinci dintre ele fac parte din proiect... În situația în care FRG returnează bani în fundație, în jur de 250.000 acum vreo două luni și ceva și anunță că, în următoarea perioadă, va înapoia fundației în jur de 150.000 de lei, dumneavoastră ce părere aveți? E cazul să ne plângem?!”, a declarat Elisabeta Lipă, la EuroNews.

Sponsorii, salvarea gimnasticii românești

Reamintim că, marți, FRG a făcut un apel pentru îndreptarea situației financiare, punctând că este nevoie de aproximativ două milioane de euro pentru o pregătire propice a sportivelor, în vederea Jocurilor Olimpice și spunând că, în ultimele luni, antrenamentele au fost posibile exclusiv datorită sponsorilor. JO2024 se vor desfășura în Franța, la Paris, în perioada 26 iulie-11 august, unde România și-a asigurat prezența la gimnastică artistică, mulțumită rezultatelor de la Campionatele Mondiale din Belgia, din toamna aceasta, desfășurate în octombrie - echipa României a ocupat locul 10, în contextul în care primele 12 poziții asigurau „biletul” la Olimpiadă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net