Povestea eroinei României în calificarea la JO2024: a fost la un pas să renunțe

Ultima actualizare:

România a consemnat o reușită uriașă, în contextul ultimului deceniu, după ce echipa feminină de gimnastică a țării noastre și-a asigurat prezența la JO 2024. De altfel, cu o medie de vârstă de 16 ani și șapte luni, echipa de gimnastică a României este cea mai tânără de la Mondialul de la Antwerp.

Ana Maria Bărbosu - a treia, de la stânga la dreapta (FOTO: Facebook)
Ana Maria Bărbosu - a treia, de la stânga la dreapta (FOTO: Facebook)

Unul dintre personajele principale, Ana Maria Bărbosu și-a pus în cuvinte povestea, după ocuparea locului 10 la Mondialul din Belgia, echivalent cu „biletul” către JO2024 - mai ales că, anul acesta, sportiva a fost la un pas să renunțe la tot.
„Eram la grădiniță, aveam patru ani. Am început cu joaca de după grădiniță, iar de la șase ani am mers la următorul nivel în care am început antrenamentele zi de zi la sală. (...) Când eram mică, nu mi-am imaginat niciodată că o să plec atât de repede de acasă. Prima săptămână a fost destul de greu, până mi-am dat seama, unde este clasa mea, ce trebuie să fac. (...) Acum trei luni, am avut un moment, în care am simțit că nu mai pot și că presiunea și tot ce se întâmplă în jurul nostru mă doboară... Simțeam că nu mai pot să duc și că nu mă mai regăsesc în sport. Am avut noroc să am o echipă lângă mine, antrenorii, fetele și am rămas”, a mărturisit gimnasta. 

Mama ei, sursa de inspirație, atunci când simte că nu mai poate

Sportiva de 17 ani a dezvăluit și ce o face să persevereze și să fie mai puternică, mama ei fiind sursa de inspirație: „Mereu îmi spune să nu mă uit în altă parte, să mă gândesc cât de puternică sunt eu și să gândesc pozitiv. Tot timpul m-a încurajat să fiu independentă și să mă bazez pe propriile mele forțe”.
Pe lângă reușita uriașă a fetelor, Andrei Muntean a consemnat, duminică, de asemenea calificarea la Jocurile Olimpice din Paris, programate anul viitor. Ultima oară când echipa feminină de gimnastică a României a concurat la Jocurile Olimpice a fost în 2012, la Londra.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net