Avem un meci șoc în optimi la Indian Wells: Simona Halep - Sorana Cîrstea

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, iar sorții au făcut ca ele să fie adversare în această fază. Dacă o va învinge, Sorana își va depăși rivala în clasamentul WTA.

Simona Halep la Indian Wells (FOTO: EPA)
Simona Halep la Indian Wells (FOTO: EPA)

În turul al doilea al turneului american, Simona Halep, ocupanta locului 26 WTA şi cap de serie numărul 24, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-4, pe jucătoarea americană Cori Gauff, locul 17 WTA şi favorită 16. Halep a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon și a reușit să-i strice ziua de naștere a lui Gauff, care a împlinit 18 ani chiar în ziua meciului.

Un fapt îmbucurător pentru Simona este că ea nu şi-a pierdut niciodată serviciul, un lucru rar întâlnit la româncă. Meciul a durat o oră şi 16 minute de joc.

Sorana Cîrstea poate trece de Simona Halep în clasament dacă o învinge în optimi

În optimile de finală, Simona va juca împotriva Soranei Cîrstea, între cele două existând o rivalitate care nu mai e ascunsă de niciuna. În ceea ce o privește pe Sorana, aceasta, ocupanta locului 27 WTA şi cap de serie numărul 26, a învins-o în turul secund, cu scorul de 5-7, 6-1, 6-0, pe rusoaica Anna Kalinskaia, locul 90 WTA, prezentă pe tablul principal ca lucky loser.

Sorana Cîrstea este una dintre puținele românce care conduc în meciurile directe cu Halep, dar cele mai recente partide sunt din 2010. Cîrstea conduce cu 2-1, după victorii la Cincinnati, în calificări, 6-2, 6-4, în 2010, şi la Bucureşti, în sferturile unui turneu ITF din 2008, scor 3-6, 6-3, 6-1. Tot în 2010, Halep s-a impus în optimile de finală ale turneului de la Marbella, scor 6-4, 7-6 (4).

În cazul în care Sorana Cîrstea va reuși să câștige în fața Simonei Halep nu doar că va fi prima româncă învingătoare în fața fostului lider mondial în ultimii 9 ani, dar va trece peste rivala ei de-o viață în clasamentul mondial. Acum, în ierarhia live, Simona ocupă locul 22, iar Sorana poziția a 26-a.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net