Destin cumplit pentru sportiva Brittney Griner? Îngrozită că va fi uitată în închisorile din Rusia

Ultima actualizare:

Jucătoarea de baschet WNBA Brittney Griner care a fost încarcerată în Rusia, riscând 9 ani duupă gratii după ce ofițerii de la vamă au depistat în bagajul ei marijuana medicinală, este îngrozită ca va rămâne în închisoare și este complet demoralizată de faptul că guvernul american nu depune eforturi pentru a o elibera.

Jucătoarea de baschet WNBA, Brittney Griner, a fost reținută de poliția din Rusia
Brittney Griner (foto Twitter)

Brittney Griner se teme că va fi forțată să-și execute integral pedeapsa de nouă ani de închisorile din Rusia, a declarat avocatul ei, Alexandr Boykov, pentru New York Times, într-un interviu publicat recent.

Jucătoarea americană de baschet  Brittney Griner  se confruntă cu nouă ani de închisoare în Rusia, iar din punct de vedere emoțional este cu moralul la pământ. Aceasta este îngrijorată că un acord pentru a o elibera s-ar putea să nu se materializeze, potrivit unuia dintre avocații ei.

Vezi și: Revoltător! Americancă, condamnată la 9 de închisoare în Rusia pentru un gram de ulei de canabis

Starul WNBA Brittney Griner se află în „cel mai slab moment al vieții în acest moment”, deoarece la sfârșitul acestei luni va avea o audiere în Rusia, ca urmare a apelului pe care l-a formulat cu privire la pedeapsa de nouă ani de închisoare pentru posesie de marijuana medicinală. 

Află și: Grădina cu droguri! 200 de plante de cannabis, crescute într-o curte din Mehedinți. Recolta, vândută în Prahova

Brittney Griner este una dintre dintre cele mai valoroase sportive americane, de două ori medaliată cu aur olimpic, care juca în Rusia în timpul extrasezonului WNBA. Baschetbalista se teme să nu fie uitată de Statele Unite.

„Îi este foarte frică să nu fie lăsată și uitată în Rusia”, a spus prietena ei, Cherelle Griner.

Nu rata nici: Ulei CBD, antidotul legal din canabis pentru stres si dureri

Brittney Griner, apel disperat către președintele SUA

Ea a spus că Brittney Griner i-a spus într-un telefon că simțea ca și cum viața ei pur și simplu nu contează.

Chiar nu simțiți nevoia să mă duceți înapoi acasă? Sunt chiar un nimeni pentru propria mea țară?” a mai adăugat prietena lui Brittney Griner care a vorbit cu ea printr-un apel telefonic.

Brittney Griner a fost condamnată în august la 9 ani de închisoare, după ce poliția rusă a declarat că au găsit recipiente de vape cu ulei de canabis în bagajele ei pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova în februarie. Avocații ei au spus că i s-a prescris canabis pentru durere. Vedeta WNBA a spus că le-a împachetat din neatenție și nu a avut nicio intenție criminală.

Brittney Griner ar putea fi mutată într-un lagăr de muncă

Ea face apel la pedeapsa cu închisoarea, iar audierea este programată pentru 25 octombrie. Dar prietena sportivei, Cherelle Griner a declarat că după acea audiere baschetbalista ar putea fi mutată într-un lagăr de muncă într-o altă zonă din Rusia.

Nu pot percepe o asemenea situație, pur și simplu u înțeleg cum s-a ajuns aici”, a spus Cherelle pentru CBS.

Joe Biden s-a întâlnit cu Cherelle Griner la Casa Albă luna trecută. S-a întrunit și cu Elizabeth Whelan, sora lui Paul Whelan, un alt american închis în Rusia. Administrația Biden a declarat în iulie că a făcut o „propunere substanțială” pentru a-i aduce acasă. Administrația nu a oferit detalii despre propunere dar, potrivit mai multor rapoarte, s-a oferit să-l elibereze pe Viktor Bout, un traficant de arme rus condamnat, închis în SUA.

Cherelle Griner a spus că președintele „face tot ce poate, dar există un al doilea element important în această situație”. Ea a spus că va fi nevoie de președintele rus Vladimir Putin să-și schimbe mentalitatea.

Deși Brittney Griner a fost arestată în februarie, pe fondul tensiunilor crescânde din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, sportiva nu a vorbit la telefon cu prietena ei până în august. Cherelle Griner a spus că prima conversație a fost „atât de încântătoare” și a făcut-o să se simtă optimistă că prietena ei va supraviețui calvarului. Dar a doua conversație, a spus că a fost cel mai tulburător apel telefonic pe care l-a avut vreodată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net