Care sunt cei mai căutați sportivi pe Google, în 2022

Ultima actualizare:

De-a lungul anului 2022, o mulțime de sportivi au fost căutați pe Google, în căutarea de a afla cele mai noi informații sau de a le urmări parcursul sportiv. Surprinzător, însă, în Top10 al căutărilor pe Internet nu și-a făcut loc decât un singur fotbalist. 

Novak Djoković, cel mai căutat sportiv pe Internet, în 2022 (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković, cel mai căutat sportiv pe Internet, în 2022 (FOTO: Getty Images)

Cumva de așteptat, date fiind atât popularitatea sportului său, cât și refuzul de a se conforma restricțiilor impuse în contextul pandemiei, cel mai căutat personaj din domeniu a fost Novak Djoković. De altfel, pe parcursul lui 2022, Novak Djoković a ținut „prima pagină” a ziarelor, după ce a refuzat să se vaccineze, ceea ce nu i-a permis să participe la primul Grand Slam al anului, Australian Open. În cele din urmă, în acea perioadă, sârbul a fost chiar expulzat din Australia. 

În spatele său se află, la fel ca-n „sportul alb”, Rafael Nadal. Spaniolul, câștigător a 22 de Grand Slam-uri, de altfel cu unul peste sârbul anterior menționat și două peste elvețianul Roger Federer, între timp retras, Rafael Nadal s-a numărat printre cei mai căutați sportivi pe Internet. 

Podiumul este ocupat tot de o persoană marcantă a tenisului, doar că de data aceasta feminin - Serena Williams a fost des motivul de „search” al internauților, de altfel retrăgându-se, în 2022, din sportul în care a consacrat-o. Interviul acordat de americancă în Vogue, dar și premierea filmului King Richard i-au sporit, cu siguranță, popularitatea căutărilor. 

Ocupantul locului patru este un nume necunoscut României, fiind din SUA - Manti Te'o. Totuși, prezența sa are o explicație - practicant de fotbal american, acesta a fost subiectul unui documentar pe Netflix, „The Girlfriend Who Didn’t Exist”, fiind păcălit de o femeie. 

Clasamentul căutărilor continuă cu un personaj popular, mai curând, peste ocean - americanul Shaun White, care se remarcă drept snowboarder și skateboarder american.

Pe locul șase și-a făcut loc un apreciat patinator japonez, de asemenea retras în 2022, Yuzuru Hanyu.

Așa cum era de așteptat, în topul căutărilor se află și baschetbalista americană care a fost închisă în Rusia și care a fost, până la urmă, schimbată cu un prizonier rus aflat în SUA - Brittney Griner.

Spre finele clasamentului se află Gerard Pique, un lucru explicabil, dat fiind că despărțirea de Shakira a făcut înconjurul lumii. Inițial, spaniolul anunțase că se retrage din fotbal, dar între timp există zvonuri că ar reveni. 

Un loc asigurat îl are și americanul Cain Velasquez, fost luptător de arte marțiale, care a vrut să își răzbune o rudă molestată de un pedofil. Doar că acesta a ajuns să rănească un alt om, decât agresorul pe care îl urmărea.  

Topul celor mai căutați sportivi pe Internet este încheiat de Carlos Alcaraz, jucătorul spaniol de tenis, care a devenit cel mai tânăr lider ATP.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net