Cătălin Chirilă, „bronz” european la canoe - 500 de metri

Cătălin Chirilă a fost în formă duminică, reușind să obţină medalia de bronz, în proba de canoe simplu 500 de metri, de la Campionatele Europene de kaiac-canoe, desfășurate în această perioadă, la München.

image

Românul a încheiat cursa cu timpul de 1:48.364, iar medalia de aur a revenit cehului Martin Fuksa (1:47.183), fiind urmat de reprezentantul Republicii Moldova, Serghei Tarnovschi (1:48.160).

„Bronzul” se adaugă deja medaliei anterior câștigate, sâmbătă, când același Cătălin Chirilă a luat „aurul” la canoe simplu - 1.000 metri.

La cei 24 de ani ai săi, Cătălin Chirilă a scris istorie și la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, de la Halifax, din Canada, unde a obținut „aurul” la 1.000 de metri și „argintul” la 500 de metri. Reușita românului este una extraordinară, având în vedere că doar Simion Ismailciuc (1963), legendarul Ivan Patzaichin (1973 și 1977) și Aurel Macarencu (1986) au obținut titlul mondial la 1.000 de metri pentru România, de-a lungul timpuliui.

A urcat în barcă la 14 ani

Legitimat în prezent la CSA Steaua, Cătălin Chirilă este originar din Tulcea, copilărind în comuna Sarichioi, devenind repede mândria întregii comunități locale. Urmând fostul liceu pedagogic al orașului, pe care l-a absolvit cu specializarea de instructor sportiv, Cătălin Chirilă făcuse deja primii pași spre sportul care avea să-l facă celebru.

După cum singur a povestit, românul urca prima dată în barcă la 14 ani, când a participat la o selecție, iar antrenamentele serioase le-a început tot atunci, pe Lacul Ciuperca din orașul Tulcea, în cadrul Clubului Sportiv Municipal Danubiu. 

„Bronz, Cătălin Chirilă!

Canoistul român a câștigat a doua sa medalie la Campionatele Europene de la Munchen.

După titlul european de la C1 1000 m, Cătălin a reușit să treacă al treilea linia de sosire la C1 500 m.

Este a 5-a medalie de bronz pentru România la actuala ediție a europenelor, tricolorii mai au câștigate alte 8 medalii de aur și 2 de argint.

Felicitări, Cătălin Chirilă! Ție și antrenorilor Florin Popescu și Petre Condrat!

#TeamRomania mândrie pură!”, a notat Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina sa de Facebook.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net