Aur și argint pentru România la CE de natație, la una dintre cele mai periculoase probe

Constantin Popovici şi Cătălin Preda au cucerit, sâmbătă, medaliile de aur şi de argint în competiţia de high-diving, de la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma.

Cătălin Preda (stânga) și Constantin Popovici, argint și aur la Roma (FOTO: Facebook)
Cătălin Preda (stânga) și Constantin Popovici, argint și aur la Roma (FOTO: Facebook)

Cel dintâi a obținut un punctaj total de 455.70, iar cel de-al doilea a finalizat cu 436.20 puncte. Podiumul a fost completat de italianul Alessandro De Rose, cu 416.45 puncte. Un merit în performanța sportivilor români îl are și antrenorul Florin Avasiloae, cel care îi pregătește, ambii atleți fiind legitimați la CSA Steaua.

Ediția de anul acesta va rămâne în istorie drept prima dată a Campionatelor Europene de nataţie de seniori, când în programul competiţional au avut loc probele de high-diving, la feminin şi masculin. 

S-a apucat de high diving la 29 de ani

În vârstă de 33 de ani, Constantin Popovici s-a apucat de săriturile de la mare înălțime la 29 de ani, atunci când a și revenit în sportul de performanță, reluând astfel și săriturile de la 10m, motivat de Olimpiada de la Tokyo, din 2020. Totodată, la cei 31 de ani, Cătălin Preda a completat evoluțiile spectaculoase la această probă, considerată foarte dificilă, unde s-au înscris 19 sportivi.

„CAMPIONATUL EUROPEAN ROMA 2022Constatin Popovici – aur și Cătălin Preda – argint la high-diving

Aur și argint pentru natația românească în Italia! Ce final pentru delegația României la Campionatul European de natație seniori de la Roma!

Sâmbătă seara, 20 august 2022, în închiderea competiției din capitala Italiei, au avut loc ultimele două sărituri din concursul masculin de high-diving,Iar România a cucerit două medalii prin Constantin Popovici – AUR, cu un punctaj total de 455.70, și prin Cătălin Preda – ARGINT cu un total de 436.20 puncte.

A fost pentru prima dată în istoria Campionatelor Europene de natație de seniori când în programul competițional au avut loc probele de high-diving, la feminin și masculin.Cei doi sportivi români sunt pregătiți de antrenorul Florin Avasiloae.

FELICITĂRI CONSTANTIN!FELICITĂRI CĂTĂLIN! FELICITĂRI FLORINHAI ROMÂNIA!”, a notat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern pe rețelele sociale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net