Ce s-a ales de singurul român care a jucat în Super Bowl. În ce domeniu lucrează acum

Zoltan Mesko este unicul român care a avut onoarea de a juca într-un Super Bowl, cel mai prestigios eveniment din National Football League. În 2012, timișoreanul a reușit să atingă apogeul în fotbalul american, un sport mai puțin cunoscut în România.

Zoltan Mesko este singurul român care a jucat în Super Bowl / foto: arhiva personala
Zoltan Mesko este singurul român care a jucat în Super Bowl / foto: arhiva personala

Născut pe 6 martie 1986, în Timișoara, Mesko și-a părăsit țara alături de părinții săi în 1997, stabilindu-se în Statele Unite ale Americii. Deși era pasionat de fotbal, idolul său fiind Gică Hagi, el a început să practice fotbalul american din întâmplare.

„Soccer-ul a fost prima mea dragoste; eram mereu pe teren, dar am ajuns să practic și fotbalul american din cauza entuziasmului și a oportunităților pe care le oferea. La primul meci de fotbal american la care am participat, am fost copleșit de atmosfera cu zeci de mii de fani în tribune. Am fost intrigat și am decis să încerc”, a povestit Mesko.

Până să fie recrutat în NFL, Mesko a jucat fotbal american pentru echipa de liceu din Twinsburg, Ohio, și apoi pentru Michigan Wolverines la Universitatea Michigan. În 2010, la vârsta de 24 de ani, el a fost ales în runda a cincea a draftului NFL și a semnat cu New England Patriots.

Doi ani mai târziu, Mesko devenea primul român care a jucat într-un Super Bowl, la ediția a 46-a a competiției. Cu toate acestea, contribuția sa pe teren a fost limitată, deoarece poziția sa de punter nu îi permitea să influențeze direct jocul.

New England Patriots a fost învinsă de New York Giants cu scorul de 17-21. „Ca punter, rolul meu în joc este limitat, dar este important să rămânem concentrați și să ne gândim că viața merge mai departe”, a declarat Mesko după meci.

În presezonul din 2013, Mesko a plecat de la New England Patriots, conducerea clubului luând decizia bazată pe considerente financiare. După aceasta, Mesko și-a continuat cariera la Pittsburgh Steelers, însă a fost eliberat din cauza performanțelor sale sub așteptări. A mai jucat și pentru Cincinnati Bengals înainte de a se retrage în 2014.

Cu ce se ocupă acum Zoltan Mesko

Meskó a absolvit o licență în Administrație de Afaceri în Finanțe și Marketing la Școala de Afaceri Ross a Universității Michigan în 2009. A finalizat un masterat în managementul sportiv la Școala de Kinesiologie a Universității Michigan în aprilie 2010.

El este catolic romano-catolic și poartă o medalie cu sfântul său patron, Sfântul Anton de Padova. În iunie 2013, a apărut în emisiunea „Bro Show” de pe Barstool Sports, executând lovituri lungi pentru bloggeri.

Fostul sportiv s-a căsătorit cu soția sa, Haley, în 2014.

După ce s-a retras din NFL, Meskó a fondat Exero Labs împreună cu partenerul său de afaceri Ben Rizzo, o companie care își propune să creeze dispozitive atașate la căștile de fotbal pentru a face jocul mai sigur.

Au fost prezenți în competiția de start-up-uri tehnologice a NFL-ului "1st and Future" în weekendul Super Bowl LII.

Potrivit paginii sale de Linkedin,  Meskó a lucrat, înainte de a își face propria afacere în mari corporații cum ar fi IBM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net