Cine este Andrei Drăghici, poloistul care a murit în timpul meciului Dinamo - Rapid

Totul s-a petrecut în timpul meciului dintre Rapid și Dinamo, din Superliga Națională de polo pe apă. Spre finalul partidei, poloistul Andrei Drăghici, de la Dinamo, a anunțat că îi e rău. Din păcate, nu a mai putut fi salvat. 

Andrei Drăghici este plâns de întreg sportul românesc (FOTO: Facebook)
Andrei Drăghici este plâns de întreg sportul românesc (FOTO: Facebook)

Informația a lovit ca un ciocan în moalele capului și a fost anunțată de clubului Dinamo, într-un comunicat pe Facebook: ”Clubul Sportiv Dinamo este îndoliat de vestea teribilă primită în această după amiază. Cu puţin înainte de ora 12:00, în timpul meciului din Superliga de polo dintre echipele Rapid Bucureşti şi Dinamo, disputat în Bazinul Giuleşti, unul dintre jucătorii noştri a acuzat o stare de rău. Cu greu, acesta a ajuns la marginea bazinului, unde a fost ridicat, în stare de inconştienţă, de jucători de la ambele echipe. Cadrele medicale aflate la faţa locului şi cele sosite ulterior în urma apelurilor de urgenţă au încercat timp îndelungat să-l resusciteze, însă după aproximativ o oră a fost declarat decesul. Tânărul poloist făcea sport de mai bine de 15 ani şi nu avea probleme de sănătate cunoscute", a anunţat clubul dinamovist.

”Alb-roșii” nu i-au făcut publică identitatea, pentru a proteja familia, care încă nu fusese însă anunțată. Cel de la prosport.ro au aflat însă că este vorba de o tânără speranță a poloului românesc: Andrei Cristian Drăghici. 

Andrei Drăghici era originar din Oradea

Născut chiar în seara de Ajunul Crăciunului, la 24 decembrie 1998, Andrei era originar din Oradea, oraș unde a început polo-ul pe apă la vârsta de 9 ani. Așa cum avea să recunoscă într-un interviu acordat pentru cvmedia.ro, părinții l-au dus să învețe să înoate, însă apoi nu a mai putut nimeni să-l scoată din bazin. După ce a jucat atât la juniorii, cât și la seniorii Crișului Oradea, unul dintre cele mai puternice centre din țară, el a fost selecționat și în naționalele Under 17 și Under 19 ale României. Și-a încheiat junioratul la Steaua și, înainte de a fi legitimat la Dinamo, a jucat pentru echipa brașoveană Corona Sportul Studențesc. Mai jos puteți vedea unul dintre puținele interviuri acordate de tânărul poloist, acum patru ani, pe când juca la Corona.

Conform președintelui clubului Rapid, Vali Ionescu-Caciureac, au existat speranțe că totul se va termina cu bine. Ea a asistat în direct îngrozită la toate manevrele de resuscitare. ”În momentul în care s-a întâmplat această tragedie, pregăteam evenimentul pentru inaugurarea stadionului. Când am auzit, am fugit către bazin. Din punctul nostru de vedere, ca organizatori, vă pot spune că am fost cât se poate de în regulă. Medicii au intervenit imediat, l-au resuscitat, iniţial, sportivul îşi revenise, am înţeles că a scuipat apă din plămâni, dar când a venit SMURD-ul, a intrat în stop cardio-respirator şi s-a constatat decesul” , a declarat Vali Ionescu-Caciureac pentru Telekom Sport.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
dog 1168663 1920 jpg
Pompeii family feast painting Naples jpg
proteste china png
image
image
image
image
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
buta george biatlon role jpeg
Fanii japonezi au strans gunoaiele de pe stadion, Getty Images jpg
Spania   Costa Rica, Getty Images jpg
Germania protest jpg
Olivier Giroud, Getty jpg