Dispute în „Lupta Secolului”: ucraineanul Usyk l-a învins pe englezul Fury

Ultima actualizare:

Tyson Fury (35 de ani) a pierdut meciul de box cu Oleksandr Usyk (37 de ani), disputat în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când sportivul din Ucraina a devenit noul campion mondial WBC la categoria grea. 

Oleksandr Usyk (stânga), campion mondial (FOTO: EPA)
Oleksandr Usyk (stânga), campion mondial (FOTO: EPA)

„Lupta Secolului” a fost decisă la puncte (112-115, 114-113, 113-114): Usyk, posesorul centurilor WBA, WBO, IBO și The Ring și IBF și Fury, campion mondial WBC s-au luptat 12 reprize, iar britanicul a fost trimis o dată la podea, în repriza a noua, existând „voci” care spun că lupta ar fi avut șanse mari să se termine, în acel moment, pentru că Fury părea terminat. Totuși, după meci, englezul s-a arătat nemulțumit de rezultat, cu toate că putea pierde în repriza a noua, când Usyk a fost foarte aproape să îl facă knockout.
La interviul acordat în ring, Fury a declarat că titlul câștigat de adversarul său n-ar fi fost acordat pe criterii corecte: „Cred că am câștigat! A luat câteva runde, dar eu am luat mai multe. Ambii am luptat cât de bine s-a putut. Țara lui e în război, așa că oamenii vor lua partea celor care sunt în această situație. Să n-aveți dubii, am câștigat această luptă și voi reveni. Am o clauză prin care pot juca revanșa”

Când va avea loc revanșa confruntării

Confruntarea a fost prima înfrângere din cariera profesionistă pentru Fury, al cărei bilanț „ilustrează” 34 de victorii, o remiză și un meci pierdut. La rândul său, Usyk își păstrează invincibilitatea, având 22 de victorii din tot atâtea posibile. 
Prin titlul câștigat, ucraineanul a devenit campionul de necontestat al categoriei regină, alăturându-se unor nume mari, precum Mohammad Ali, Joe Louis sau Mike Tyson. Ultimul campion de necontestat a fost englezul Lennox Lewis, până la retragerea sa din ring, în 2003. 
Mai departe, Usyk ar trebui să-i acorde o revanșă lui Fury, aceasta putând avea loc, conform contractului, pe 12 sau 13 octombrie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
roberto baggio jpg
CM Qatar 2022 - sferturi: Anglia - Franța. FOTO EPA-EFE
David Popovici (EPA) jpg
Valentin Mihăilă (Sportpictures) jpg
Romania la meciul cu Ucraina de la EURO 2024 (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
David Popovici jpg
Kai Flathmann, sustinator al nationalei din Germania, lovit cu mingea de un jucator (Instagram) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net