Cum arată 2023-ul lui David Popovici și ce competiții îl așteaptă

După un 2022 în care numele său a făcut înconjurul Planetei, David Popovici se pregătește de un an plin, atât din punct de vedere personal, cât și sportiv.

David Popovici își va apăra titlurile mondiale (FOTO: EPA)
David Popovici își va apăra titlurile mondiale (FOTO: EPA)

Pe lângă sesiunile nelipsite de antrenament, românul se pregătește atât pentru Campionatul Mondial din Japonia, unde va merge pentru a-și apăra titlurile de 100 și 200 de metri liber, David Popovici va avea, anul acesta, Bacalaureatul și admiterea la facultate. Cea mai „de foc” perioadă va fi pe timpul verii, în perioada 12-29 iunie fiind programat examenul de Bacalaureat și între 14-30 iulie urmând să se dispute Campionatul Mondial de natație.

„Am intrat în stadiul plictisitor al pregătirii. O plictiseală în sensul bun, care face parte din rutina mea. Nu o să am competiții, prea curând. Acum este momentul perfect de a pregăti cantonamente și de a construi o bază corectă pentru singurul concurs al meu din această vară, Mondialele de bazin lung. Sunt în clasa a XII-a și urmează Bacalaureatul. Trebuie să balansez și școala, și înotul, iar până acum totul merge bine. Perioada de pregătire o voi face în Tenerife, unde voi sta trei săptămâni. Voi avea un program intens, unde voi avea multe lucruri de făcut. Va fi doar antrenament, hotel, masă, și învățat. La BAC voi da examen la limba română, istorie și încă o materie în plus pe filologie. Încă nu m-am decis referitor la facultate”, și-a prefațat anul David Popovici.
Jocurile Olimpice sunt o altă competiție importantă pentru înotătorul român, acesta punctând: „La 16 ani am reuşit să mă calific la Jocurile Olimpice, aşa cum mi-am dorit de când eram mic. Chiar la 11 ani am avut un tort cu cercurile olimpice şi Jocurile Olimpice 2020. Deci mi-am îndeplinit visul de a participa, acum, după experienţa de acolo, sigur că îmi doresc cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
sex sex 0 jpeg
infidelitate jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
image
image
image
image
image
image
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg