David Popovici i-a învins pe Novak Djokovic și Luka Modric

Ultima actualizare:

Înotătorul român David Popovici, dublu campion european şi mondial în acest an, a fost ales cel mai bun sportiv din Balcani în 2022, în cadrul anchetei organizate de agenţia bulgară BTA şi la care au luat parte agenţiile de ştiri din regiune, inclusiv Agerpres, cea care a și oferit această informație.

Popovici 6 jpg

Popovici (18 ani), care a obţinut medalii de aur la 100 şi 200 m liber, atât la Europene, cât şi la Mondiale în acest an, doborând şi recordul mondial la 100 m liber, s-a impus la cea de-a 49-a ediţie a anchetei cu 64 de puncte, devansându-l pe tenismanul sârb Novak Djokovic, 61 puncte, şi pe fotbalistul croat Luka Modric, 48 puncte.

Novak Djokovic, care a ieşit învingător în ancheta BTA de şapte ori, a câştigat în acest an titlul la Wimbledon, dar şi Turneul Campionilor. Luka Modric, laureat al anchetei BTA în 2018, a cucerit trofeul Ligii Campionilor şi titlul de campion în Spania cu Real Madrid, precum şi bronzul cu naţionala Croaţiei la Cupa Mondială din Qatar. Pe locul 13, cu 10 puncte, s-a clasat canotoarea Simona Radiş, dublă campioană europeană şi mondială în acest an, în timp ce canoistul Cătălin Chirilă, campion european şi mondial, s-a clasat pe 33, cu 3 puncte. 

Pe lista sportivilor cu performanţe în anul care se încheie au mai figurat canotorii Ionela-Livia Cozmiuc, Sergiu Vasile Bejan, Marius Vasile Cozmiuc, halterofila Loredana Toma, gimnastele Sabrina Voinea, Amalia Puflea, atleta Bianca Florentina Ghelber, luptătorii Nicu Ojog, Andreea Ana, săritorul în apă Constantin Popovici, pugiliştii Lăcrămioara Perijoc şi Andrei Arădoaie, toţi medaliaţi la Europene şi/sau Mondiale, informează Agerpres.

Anul 2023 este unul al marilor confruntări pentru toți sportivii din lume, pentru că este anul preolimpic, cel în care se vor stabili majoritatea calificaților la cea mai importantă competiție sportivă din lume, Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net