Secretul transformării lui David Popovici. „E ca la sculptura lui Brîncuși”

Ultima actualizare:

Antrenorul lui David Popovici a făcut câteva dezvăluiri excepționale despre cel mai rapid înotător din lume. Într-un podcast din străinătate, Adrian Rădulescu a vorbit despre modul cum „rechinul” știe să gestioneze situațiile dificile.

Secretul transformării lui David Popovici
Secretul transformării lui David Popovici

David a împlinit doar 18 ani la mijlocul lunii septembrie. Sportivul de la CS Dinamo e deja o legendă, după o vară în care a cucerit 11 medalii de aur. În continuare rămâne impresionant modul în care se descurcă sub presiune tânărul care a fascinat o lume întreagă.

Antrenorul său a explicat că David Popovici are capacitatea de a se concentra în totalitate pe obiectivele sale și pe ceea ce are de făcut. În plus, românul nu cade pradă emoțiilor atunci când intră în arenă. În acel moment, David e mai motivat ca niciodată.

Invitat în podcastul lui Brett Hawke (fost mare înotător australian), Adrian Rădulescu a explicat că în acele clipe ai plăcerea de a-ți vedea munca într-un mod finit. „E ca sculptura lui Brâncuși”, a precizat antrenorul lui David Popovici.

„Acolo ai șansa să vezi ce ai făcut în ultimii ani. Ai plăcerea de a-ți vedea munca într-un mod finit, e ca sculptura lui Brâncuși. Poți să-ți imaginezi zborul păsării, dar să o vezi ca o sculptură, e produsul finit.

Și cred că toți ar trebui să fie confortabili acolo, în acea cameră de pregătire. Dacă nu ești, poți alege să fii confortabil și încrezător, sau poți alege să fii anxios și să ai gânduri negre și să o dai în bară”, a precizat Adrian Rădulescu, conform Prosport.

David Popovici „se simte cel mai viu înainte de cursă”. Cum gestionează relația cu presa și fanii

David Popovici a cucerit 11 titluri în 2022
David Popovici a cucerit 11 titluri în 2022

Moderatorul podcastului a confirmat că David Popovici se simte cel mai bine în clipele premergătoare cursei.

„Da, din ce vorbesc cu el înțeleg că se simte cel mai viu chiar atunci când se află în cameră și se pregătește să iasă și să arate ce poate, acolo e momentul lui”, a precizat Brett Hawke.

Totodată, antrenorul Adrian Rădulescu a explicat cum reușește David Popovici să gestioneze relația cu media, sponsorii și fanii.

„Are o inteligență socială și emoțională foarte bună. Înțelege ce implică toate lucrurile astea pentru el, dar și cum să se concentreze pe propriile obiective. Și înțelege că există media, contracte de sponsorizare, toată lumea vrea să-l vadă concurând.

Dar la sfârșitul zilei, marea lui dorință e să înoate, și prin asta se afirmă. Poți vorbi despre ceea ce faci toată ziua, dar la sfârșit, contează ce și cum înoți, asta te definește”, a transmis antrenorul lui David Popovici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net