Interviu eveniment cu David Popovici! Ce a dezvăluit pentru presa americană. „E, pur și simplu, obsesia mea”

Ultima actualizare:

David Popovici, cel mai rapid înotător din lume, va împlini doar 18 ani la mijlocul lunii septembrie. Cu toate acestea, sportivul de la CS Dinamo e deja o legendă, după o vară în care a cucerit 11 medalii de aur. Mai mult, „rechinul” arată mereu o maturitate deplină, dar și un bun simț demn de lăudat. Recent, starul națației a dezvăluit câteva lucruri inedite despre viața și cariera lui.

Interviu eveniment cu David Popovici! Ce a dezvăluit pentru presa americană
Interviu eveniment cu David Popovici! Ce a dezvăluit pentru presa americană

În timpul Campionatului Mondial de Juniori de la Lima, David Popovici a acordat un interviu pentru americanii de la swimswam.com (unul dintre cele mai prestigioase site-uri de specialitate din lume).

Vezi și: David Popovici, dezvăluire surprinzătoare! Ce a făcut înainte de cursele de la Roma

Printre altele, „rechinul” a vorbit despre felul cum se împacă cu ideea că este faimos, dar și despre faptul că în fiecare zi este motivat de „ideea de a fi cel mai bun al tuturor timpurilor și de a atinge acest statut în cel mai scurt timp posibil”.

Interviul a fost realizat de jurnalistul Coleman Hodges, prin Skype, potrivit Adevărul.ro. Iată ce a avut de declarat cel mai rapid înotător din lume.

Poate te interesează: Ce face David Popovici în fiecare seară. La ce oră se culcă „rechinul”

Ce a declarat David Popovici în interviul cu Swimswam? De ce spune că l-ar „ucide” antrenorul său

Despre talent

Eu cred că talentul poate dispărea. Din fericire, nu e cazul meu. Să vă spun o scurtă poveste despre mine: pe când aveam 9, 10 ani, eram foarte bun în proba de spate, doboram recordurile naționale pe bandă, iar asta fără niciun antrenament! Pur și simplu, mă jucam. Ca să nu mă antrenez, mergeam la bazin doar să sar în apă, iar apoi să spun că mă doare burta pentru a pleca acasă.

Deci, nu mă antrenam, dar apoi, în timpul curselor, îmi spulberam rivalii. Da! Asta a fost talent. Dar a ținut până la 12, 13 ani. Apoi, n-a mai mers așa. A trebuit să încep să muncesc din greu și să nu mă mai dau accidentat ca să fentez antrenamentele. Sincer, n-aș spune că am făcut mari sacrificii pentru că, vorbind sincer, ce fac acum e ce îmi doresc să fac.

De aceea, nu mi se pare că renunț la ceva. Practic, muncesc pentru a obține ceva. Așa că unele lucruri pe care alții consideră că le-am pierdut, cum ar fi timp liber, activități sociale, eu, de fapt, niciodată n-am avut nevoie de ele.

Despre timpii săi la antrenamente

Așa cum am mai spus, nu m-ar deranja să spun în presă ce timpi scot la antrenamente, dar cred că antrenorul meu m-ar „ucide“ (n.r. – râde). Aici, la Lima, am fost bine odihnit, n-am avut așa de multe antrenamente dure înaintea curselor.

Cum se împacă, mai nou, cu ideea că e faimos

În ceea ce privește celebritatea, trebuie să o accept. Să fiu conștient că e o nouă viață. Iar succesul vine cu celebritatea. Dacă vrei să fii bun la ceva, trebuie să accepți că vor interveni și alte lucruri. Mă refer la recunoaștere, un pic de celebritate, oamenii te vor recunoaște pe stradă, vor să facă poze cu tine. Toate aceste lucruri trebuie să le accept. Eu vreau să fiu cel mai bun al tuturor timpurilor, așa că trebuie să accept tot ce vine „la pachet“ cu acest succes.

Vezi și: Tot ce nu știai despre David Popovici! Cinci secrete ale „regelui” nataţiei mondiale actuale.

David Popovici: „Am toate resursele necesare pentru ca această obsesie să devină realitate”

Ce îl motivează zi de zi

Ideea de a fi cel mai bun al tuturor timpurilor și de a atinge acest statut în cel mai scurt timp posibil. Vreau să fiu campionul lumii, un campion de necontestat! Acestea sunt lucrurile care mă motivează ocazional. De pildă, când mă mai plictisesc la antrenamente. Dar ceea ce mă motivează cu adevărat, în permanență, zi și noapte, când nu vreau să mă trezesc devreme pentru antrenament sau când apa e rece la bazin e, pur și simplu, obsesia mea. Obsesia mea de a fi cel mai bun, cel mai rapid.

E ceva pe care l-am avut mereu în mine. Și, din fericire, am toate resursele necesare pentru ca această obsesie să devină realitate. Nu știu unde am auzit vorba asta, dar spune așa: Gasește-ți obsesia și urmărește-o fără milă! Asta fac eu. Sunt dispus să fac sacrificiile necesare pentru obsesia mea, sunt dispus să muncesc din greu, nu doar din greu, dar cu cap, la modul inteligent. De asemenea, am încredere deplină în stafful meu, în oamenii care îmi compun programul de antrenament.

Despre rivalii săi la nivel mondial

Vreau să am cât mai mulți rivali. Vreau ca oamenii să-mi doboare recordul mondial, vreau ca eu să dobor acel record din nou și vreau să intru în apă cu deținătorii de recorduri. Nu pot să spun dacă cineva îmi va depăși recordurile, dar pot promite că eu îmi voi îmbunătăți timpii. Eu nu mă gândesc la recordurile mondiale.

Înainte de a-l stabili pe cel de la 100 de metri liber, la Roma, nu m-am gândit că recordul actual stă în picioare de 13 ani și că doar cineva cu adevărat special îl va doborî. Nu m-am gândit așa. M-am gândit doar că vreau să scot cel mai bun timp posibil. Știam că sunt capabil de a atinge timpul pe care l-am și scos. Iar acel timp s-a întâmplat să fie noul record mondial. Dar, repet, nu caut recordurile mondiale neapărat. Noi, eu și echipa mea, știm că eu am potențial, că pot progresa, așa că, da, aștept provocările!

Ce performanțe a reușit David Popovici în vara lui 2022

Mondialele de la Budapesta:

  • Aur la 100 de metri liber 
  • Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni:

  • Aur la 50 de metri liber 
  • Aur la 100 de metri liber  
  • Aur la 200 de metri liber 
  • Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin 
  • Argint la ştafetă 4x100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma:

  • Aur la 100 de metri liber 
  • Aur la 200 de metri liber

Mondialele de juniori de la Lima

  • Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin 
  • Aur la 200 de metri liber 
  • Argint la ștafetă mixtă 4x100 metri liber 
  • Aur la 100 de metri liber

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net