David Popovici, bănuit că se dopează! Antrenorul său a povestit tot

Ultima actualizare:

Nici un sportiv de performanță nu este ocolit de testele privind administrarea de substanțe interzise, capabile să îmbunătățească performanța. Atunci când sportivul este o veritabilă forță a naturii, confirmând încă din copilărie calitățile supraomenești, suspiciunile sunt constante.

Primește vizite inopinate pentru testare

Este și cazul fenomenalului David Popovici, care la 18 ani are un palmares impresionant, înotătorul de elită român fiind vizitat constant de echipe responsabile cu testarea anti-doping. Invitat la podcastul „Inside with Brett Hawke“, antrenorul lui David, Adrian Rădulescu, a fost întrebat despre acest subiect delicat al dopajului, potrivit Eurosport.

De altfel, moderatorul podcastului, Brett Hawke, un mare fan al românului, a și mărturisit că, atunci când a văzut primele rezultate obținute de David, s-a gândit că acesta n-are cum să fie atât de bun, la o vârstă fragedă decât dacă ar folosi substanțe interzise: „A scos timpul de 47.3 la 16 ani (n.r. – la 100 de metri liber). Gândul meu era: <<Copilul acesta se dopează, n-are cum să înoate atât de repede>>“.

Citește și: Biochimistul din staff-ul lui David Popovici, despre dopajul Simonei Halep!: «Ăsta e nenorocitul...!»

Adrian Rădulescu, care lucrează cu David Popovici de când acesta avea doar 9 ani, a recunoscut că mulți s-au gândit că elevul său se dopează, când au văzut rezultatele acestuia, mai ales la juniori.

„Eu ştiu procesul. Nu e prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau: <<Oh, el ia marfa aia bună>>. E o situație despre care am discutat cu el. Poate că cei mici n-au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi ajunge și la copii. David Popovici a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta. Când auzi astfel de lucruri de la copii care au 13 ani și ei chiar cred că e adevărat așa ceva, atunci e foarte trist”, a povestit antrenorul Adrian Rădulescu, pentru sursa citată.

De altfel, în vara anului 2022, chiar David Popovici a povestit ce înseamnă controalele, în cazul său. „(...)Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping, vin și la 5 dimineața sună la ușă direct sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație și spun mereu unde sunt, unde dorm, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi peste un timp și așa mai departe”, a declarat David Popovici, în cadrul podcastului ”Fair Play”

Vezi și: Campion brazilian despre David Popovici: „parcă n-ar fi de pe această lume!”

De asemenea, campionul a explicat faptul că nu poate refuza nici o testare, riscând să fie penalizat. De altfel, chiar mama sportivului a urmat un curs e ofițer antidoping pentru a-l ține pe acesta departe de tentații, chiar dacă nu a fost vreodată cazul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net