De ce îi sperie David Popovici pe specialiști. Care e „partea cu adevărat înfricoșătoare”

Unul dintre cei mai mari înotători din istorie l-a analizat pe David Popovici. Brazilianul Cesar Cielo, al cărui record la 100 de metri liber a fost doborât după 13 ani de „rechin”, a avut câteva afirmații foarte interesante despre superstarul sportului românesc.

David Popovici a obținut 11 medalii de aur în 2022
David Popovici a obținut 11 medalii de aur în 2022

Vezi și: David Popovici, dezvăluire surprinzătoare! Ce a făcut înainte de cursele de la Roma

După un an în care a obținut 11 medalii de aur și a devenit cel mai rapid înotător din lume, David Popovici e considerat un fenomen al natației mondiale. Specialiștii încă încearcă să înțeleagă până unde poate merge talentul sportivului de la CS Dinamo.

Partea înfricoșătoare legată de David, cu adevărat înfricoșătoare, e că poate progresa enorm, în continuare. E o nebunie curată! În primul rând, mă gândesc la starturile lui. Și nu vreau să zic că acum pornește prost în curse, dar, pe viitor, poate fi mult mai puternic, cu o explozie mai mare.

Cum? Muncind un pic mai mult în sală sau, pur și simplu, crescând! Pentru că tipul ăsta are doar 17 ani! Așa că, în mod cert, va deveni mai puternic, cu o altă structură corporală, în doi, trei ani. Așadar, numai datorită acestei creșteri naturale, putem fi siguri că el va deveni mai puternic, mai rapid“, a precizat brazilianul Cielo pentru swimswam.com, conform Adevărul.

Poate te interesează: Ce face David Popovici în fiecare seară. La ce oră se culcă „rechinul”

Legendarul Cielo, despre Popovici: „Zici că anulează rezistența apei!“

Pe lângă faptul că triplul medaliat olimpic crede că David Popovici poate deveni și mai bun, acesta a lăudat din plin și tehnica „uimitoare a românului.

Când te uiți la cum înoată, pur și simplu, e o nebunie modul în care plutește în apă. Tehnica lui e uimitoare. De parcă, anulează rezitența apei, atunci când înaintează. Pare că e deasupra apei și face ce vrea. Iar eu știu cât de greu muncesc înotătorii de elită ca să pară totul ușor (râde). Iar David exact asta face! Te uiți la el și te gândești: vreau să înot ca el!

E ca atunci când te uiți la jucătorii de la NBA și te gândești: Da! O să joc și eu baschet ca ei, în curtea casei. Dar nu! Nu o să joci niciodată ca ei, pentru că ei muncesc din greu ca să pară totul atât de ușor“, a transmis cel mai mare înotător din istoria Braziliei.

În încheierea analizei sale, Cesar Cielo i-a făcut un compliment genial. „Popovici predă înotul, de fiecare dată când intră în apă! Când participă într-o probă de 100 de metri liber, practic, el ține un curs pentru noi, cei care îl privim”, a spus brazilianul.

Vezi și: Tot ce nu știai despre David Popovici! Cinci secrete ale „regelui” nataţiei mondiale actuale.

Românul a bătut recordul lui Cesar Cielo, în 2022! „Popovici predă înotul, de fiecare dată când intră în apă!”

Pe data de 13 august 2022, la Europenele de la Roma, David Popovic a dărămat recordul brazilianului, câștigând proba de 100 de metri liber cu timpul de 46.86 de secunde!

Performanța românului a venit în același bazin în care Cesar Cielo stabilise în 2009 cel mai bun timp din lume.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net