David Popovici împlinește 19 ani. Gestul făcut de sportiv și ce crede despre dopaj

David Popovici împlinește, vineri 19 ani, prilej prin care a ales să-și doneze ziua de naștere. Înotătorul și-a propus să adune prin a sa aniversare 45.000 de euro, necesari unei familii de cinci frați muzicieni, crescuți doar de mama lor, într-un apartament cu două camere.

David Popovici împlinește 19 ani (FOTO: Getty Images)
David Popovici împlinește 19 ani (FOTO: Getty Images)

Suma de bani propusă pentru a fi strânsă ar fi de ajutor pentru cumpărarea unei case, care să le permită urmarea pasiunii muzicale fără griji, iar obiectivul nu doar că a fost atins, ci chiar depășit - aproape 50.000 de euro au fost adunați din donațiile oamenilor.

„M-au testat de peste 100 de ori antidoping, vin și la 5 dimineața”

În cadrul unui podcast realizat recent, înotătorul român care a împlinit 19 ani a punctat și situația de dopaj în sportul românesc și nu numai. 
„Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Fac o grămadă de teste antidoping. Sunt mulți oameni care spun, «Bă, tu singur trișezi, ești cam prea bun». Nici nu prea stau să răspund... Dar când mă întreabă lumea serios, le spun că fac foarte multe teste antidoping, teste care vin super random, pot și acum să mă sune să mă întrebe unde sunt. «Sunt aici, la un podcast», «OK, te așteptăm la tine acasă, să oferi o mostră de sânge și una de urină». Și nu pot spune «Nu». pentru că altfel îmi iau o penalizare, care poate însemna o suspendare de câțiva ani. Și, în plus, nu am de ce să mă ascund și este necesar ca aceste corpuri antidoping să funcționeze, pentru că în sport e necesar să păstrezi un nivel de corectitudine și de fair-play și totdeauna se vor găsi unii care vor să trișeze, important este să poată să îi prindă.
Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping, vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație și spun mereu unde sunt, unde dorm, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi peste un timp și așa mai departe”
, a spus David Popovici în cadrul podcastului „Fair Play”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net