Ea e cea mai bogată campioană olimpică!

Ultima actualizare:

Are doar 18 ani, dar a monopolizat ieri atenția la Jocurile Olimpice, unde a cucerit aurul la schi acrobatic. Nu doar pentru că reprezintă China, deși a crescut în SUA, dar și pentru că e deja milionară!

Eileen Gu și medalia de aur cucerită la Jocurile Olimpice (FOTO: EPA)
Eileen Gu și medalia de aur cucerită la Jocurile Olimpice (FOTO: EPA)

Eileen Gu este noua senzație a Olimpiadei de iarnă de la Beijing. China a fost ”paralizată” marți în timpul săriturii care a dus-o spre prima medalie de aur la schi acrobatic ”Big Air” pe sportiva de doar 18 ani.

Acum un an ea a decis să nu mai reprezinte SUA, țara în care s-a născut și a crescut, și să concureze la Jocurile Olimpice pentru China, țara de origine a mamei sale. Șocul a fost mare atunci, pentru că deja se anunța ca o viitoare mare campioană a unui sport care atrage tinerii și, deci, firmele care vor să-și facă reclamă ca un magnet.

Așa cum era de așteptat, pe adresa ei au venit numeroase propuneri de sponsorizare, de la firmele cele mai puternice, precum Victoria's Secret, Louis Vuitton, Tiffany & Co, Gucci sau Fendi. Conform analiștilor financiari, anul trecut ea a câștigat doar din reclame peste 12 milioane de euro, iar acum a ajuns la nivelul în care nu semnează nici un nou contract sub suma de două milioane de euro pe an!

A devenit un idol pentru tinerii asiatici

Iar de când a ales să reprezintă China, cota ei a ”explodat” de-a dreptul, pentru că i s-a deschis întreaga Asie, pe care o poate cuceri prin intermediul reclamelor de acolo. Crescută în California, frumoasa Eileen Gu a învățat de mică mandarina, pe care o vorbește la perfecție, astfel că deja este un idol al milioanelor de tineri din China și poate juca fără probleme în orice reclamă bănoasă i se propune.

De altfel, cum este o sportivă cu spirit antreprenorial foarte dezvoltat, ea știe exact și ce va face după terminarea Jocurilor Olimpice: va merge să studieze la celebra universitate americană Stanford, acolo unde a fost admisă printre primii.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net